Hocam 2080 ti düşünüyordum ona ne dersin çoğu oyunda 4060 ti yi tokatlıyor zatenKendini zorlama şansın varsa RTX 5060 almaya çalış. İkinci elde biraz pazarlık yeteneğin varsa bütçene yakın fiyatlarda bulabilirsin.
RTX 3070 bütçene ve işlemcine uygun bir ekran kartı. Şuan en mantıklısı bu. AMD tarafında ise RX 6700 XT tercih edebilirsin.
Ayrıca İkinci elde bütçene göre RX 9060 XT 8 GB kovalayabilirsin. Yine aynı şekilde RX 7700 XT fiyatlarına da göz at.
Son olarak RTX 4060 Ti ekran kartı da bütçene uygun. Alternatif olarak ucuza bulursan RTX 4060'da alabilirsin.
Hocam 2080 ti düşünüyordum ona ne dersin çoğu oyunda 4060 ti yi tokatlıyor zaten
Tamamdır hocam teşekkürler ikna oldumBen her zaman güncel ürünlerden yanayım.
RTX 2080 Ti çok güç tüketen bir ekran kartı, güç kaynağın onu besleyebilecek mi? Ayrıca işlemcine de yük oluşturacağı için o izlediğin test videolarındaki sonuçları alamayabilirsin. Ek olarak eline büyük ihtimal yıpranmış bir kart geçecektir. Termal macun dışında bu ekran kartlarının termal pad'lerinin de yenilenmesi lazım, o yüzden ciddi performans kaybı yaşıyorlar.
İkisi arasından kaldıysan net şekilde RTX 4060 Ti almalısın. Yeni, güncel sayılacak, az güç tüketen ekran kartı.
İlk önce fiziksel kontrolle başlamalısın. Fanlarına kadar kontrol et. Oksitlenme, sararma v.s. var mı diye özellikle kontrol et.Tamamdır hocam teşekkürler ikna oldum
2. El ekran kartı alırken nelere dikkat edebilirim o konuda bilginiz var mı?
Hocam bu işlerde bilgim çok yok mazur görün aldıktan sonra mı diyorsunuz yoksa adamın evine gidip mi bakıyoruz hiç bilmiyorumİlk önce fiziksel kontrolle başlamalısın. Fanlarına kadar kontrol et. Oksitlenme, sararma v.s. var mı diye özellikle kontrol et.
Sonra sisteme takıp en güncel sürücüyü yükleyeceksin. Mining için BIOS değiştirdiyseler güncel sürücü kurulmuyor genellikle.
Daha sonra FurMark ile stres testi yapıp sıcaklık değerlerine ve görüntüde sorun yaşatıyor mu diye kontrol etmen gerekiyor. 15 dakika test yeterlidir.
Tabi en önemli test oyun oynamak. Bir süre ekran kartını zorlayacak oyun oynarsan sağlam olup olmadığını anlarsın.
Tabiki almadan önce kontrol etmen gerekiyor. Güvendin aldın diyelim yine bu testleri yapman lazım. Tavsiyem, sağlam olduğuna emin olmadan ödeme yapma.Hocam bu işlerde bilgim çok yok mazur görün aldıktan sonra mı diyorsunuz yoksa adamın evine gidip mi bakıyoruz hiç bilmiyorum![]()