AMD den Ekran Kartlarına DLSS Rakibi FidelityFX Super Teknolojisi


TR_AeternaVictrix

Üsteğmen
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
627
PC Puan
96
Yaş
23

DLSS nedir?​

Deep Learning Super Sampling (Derin Öğrenme destekli Süper Ölçekleme, DLSS), yoğun, detaylı ve gelişmiş grafiklere sahip, büyük render yükü getiren oyunlarda, kare hızlarınızı artırmak için yapay zekanın gücünü kullanan, NVIDIA’nın RTX tabanlı kenar düzeltme teknolojisidir. DLSS ile oyuncular, yüksek ve stabil kare hızlarını korurken, daha yüksek çözünürlükleri ve ayarları kullanabilmekte.

AMD FidelityFX Super Resolution Neler Sunuyor?​

Uzun bir süredir DLSS rakibi teknoloji üzerinde çalışan ve zaman zaman bilgilendirmeler yapan AMD bu hafta resmi olarak duyuruyu yaptı. AMD FSR teknolojisi sofistike bir örnekleme algoritması kullanarak görüntü kalitesinde kayıp yaşamadan oyun performansını geliştiriyor.



AMD teknik detay vermese de açık kaynak GPUOpen teknolojilerinden faydalandığını belirtiyor ve yakın dönemde erişime açacağını belirtiyor. Böylece Nvidia kartlarında dahi kullanabilme imkânı olacak.
FSR teknolojisi 4 ayar altında çalışıyor. Ultra Kalite ayarı yüzde 59, Kalite ayarı yüzde 102, Dengeli ayarı yüzde 153 ve Performans ayarı da yüzde 206 şeklinde performans kazanımı sağlıyor. RX 6800 XT ekran kartının Godfall ile yapılan testlerinde ışın izleme açık olarak oldukça başarılı sonuçlar elde edildiği belirtiliyor.
AMD henüz bir oyun ismi vermedi ve 10 civarında oyun stüdyosu ile birlikte çalıştıklarını açıkladı. 22 Haziran itibariyle AMD teknik detayları verecek ve GPUOpen platformuna da projenin detaylarını paylaşacak. Oyun listesinin de bu tarihte belli olması bekleniyor.



1622652230832.png

Gtx 1060 ve Rx 6800XT testi


Kaynak=https://www.donanimhaber.com/nvidia-dlss-e-rakip-geliyor--134064
 
10xx serisi Nvidia kartlara da sunulacak diye okumuştum. Lakin olur mu, olmaz mı, verimi nasıl olur, hangi program aracılığıyla olacak bilmiyorum.
 

Geri
Üst