Yüksek fps'de takılma sorunu, anlık fps droplar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arlen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arlen

Yüzbaşı
PC Puan
44
RTX 3060 ti
i5 12400f
16gb Ram 3200
H610M H DDR4

League of legends oynarken oyuna 200 fps başlıyorum maksimum grafiklerde (zaten 200e sınırladım, sınırsız yaptığımda 500 600 fps alıyor ancak oyun takılıyor) takım savaşlarında 95-100e kadar düşüyor, ancak oyunda herhangi bir takılma yaşamıyorum oyun akışına etkisi olmuyor. (arka planda overwolf çalıştırıyorum bütün asist ve alınan skorlarda kayıt alıyor, acaba bu yüzden olabilir mi?) Sizce bu kadar düşüş normal mi? Nvidia experience silmemi ve sürücüleri manuel tavsiye edenler oldu, sizce ne yapmalıyım? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Donanımların çok güçlü böyle bir sorun yaşamaman lazım. Oyun sırasında işlemci ve ekran kartının kullanım durumunu ve sıcaklık durumunu takip et, ters bir şey gözüne çarpmazsa bir uyumsuzluk sorunu var demektir. Sürücüleri temiz bir şekilde yeniden kurman sorununu çözebilir.

Ek olarak bu oyunda bir optimizasyon sıkıntısı var, daha önce de bana RTX 3060 kullanan birisi FPS sabitlemeyince takıldığını söylemişti.

tamamdır, sürücüleri baştan kurup tekrar dönüş yapacağım. Tek tek elle kurulum yapmamı mı öneriyorsun yoksa farklı bir yöntem mi?

Geri