Berkant
Astsubay Kıdemli Üstçavuş
Modem ile birlikte gelen şifreyi ya ezberlemekte zorlanırız yada güvenmeyiz kırılması kolay olur diye düşünürüz. Bu yüzden şifre nasıl değiştirilir adım adım gösteriyorum.
Öncelikle modemin Gatewayine gitmemiz lazım örnek olarak: 192.168.1.1 gibi peki biz bunu nasıl öğrenebiliriz?
->Komut istemcisi(CMD) yi açıyoruz.
->"İpconfig" yazıyoruz ve çıkan yazılardan "Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1" Yazısını görünce yanındaki sayı sizin modem arayüzünün yerini gösterir.
Eğer internetinize bağlı iseniz; google arama yerine "192.168.1.1" yazıyoruz çıkan ekrandan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıyoruz, daha önce hiç girmediyseniz genel olarak Kullanıcı Adı: Admin Şifre:Turktelekom şeklinde olucaktır. Modemin altında kullanıcı adı ve şifreniz yazmaktadır.
Daha sonra oturum açarak işleme devam ediyoruz.
1-Sol taraftaki menülerden Kablosuz bölümüne gidiyoruz.
2-SSID1: Sizin Wifi Adınızdır.
3-SSID1 Şifre: Wifi Şifrenizdir.
Buradan kolay bir şekilde Wifi adı ve Wifi şifresi değiştirilebilir.
Kaydete bastığınız an internet gelip gidicektir ve internet şifreniz değişmiş olucaktır.
Öncelikle modemin Gatewayine gitmemiz lazım örnek olarak: 192.168.1.1 gibi peki biz bunu nasıl öğrenebiliriz?
->Komut istemcisi(CMD) yi açıyoruz.
->"İpconfig" yazıyoruz ve çıkan yazılardan "Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1" Yazısını görünce yanındaki sayı sizin modem arayüzünün yerini gösterir.
Eğer internetinize bağlı iseniz; google arama yerine "192.168.1.1" yazıyoruz çıkan ekrandan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıyoruz, daha önce hiç girmediyseniz genel olarak Kullanıcı Adı: Admin Şifre:Turktelekom şeklinde olucaktır. Modemin altında kullanıcı adı ve şifreniz yazmaktadır.
Daha sonra oturum açarak işleme devam ediyoruz.
1-Sol taraftaki menülerden Kablosuz bölümüne gidiyoruz.
2-SSID1: Sizin Wifi Adınızdır.
3-SSID1 Şifre: Wifi Şifrenizdir.
Buradan kolay bir şekilde Wifi adı ve Wifi şifresi değiştirilebilir.
Kaydete bastığınız an internet gelip gidicektir ve internet şifreniz değişmiş olucaktır.