Berkant
Astsubay Kıdemli Üstçavuş
Genel olarak virtual machine, WMware gibi uygulamalar yolu ile bilgisayarımıza ikinci bir işletim sistemi kurma işlemi için gerekli olan bir donanımdır. Kali linux, ubuntu vb...
Sanallaştırma işlemini açmadan bu işlemleri yapamayız. *sanallaştırma=Virtualization
Virtualization Açma İşlemi : Basit bir işlem olmasına rağmen daha günümüzde BİOS menüsüne bile gidemeyen yada tuşa zamanına yetişemeyen çok fazla arkadaşımız var.
Bu sebeten dolayı windowstan nasıl BİOS menüsüne gidebiliriz onu gösteriyorum.
Windowstan Bios Ayalarına Geçiş işlemi:
Sanallaştırma işlemini açmadan bu işlemleri yapamayız. *sanallaştırma=Virtualization
Virtualization Açma İşlemi : Basit bir işlem olmasına rağmen daha günümüzde BİOS menüsüne bile gidemeyen yada tuşa zamanına yetişemeyen çok fazla arkadaşımız var.
Bu sebeten dolayı windowstan nasıl BİOS menüsüne gidebiliriz onu gösteriyorum.
Windowstan Bios Ayalarına Geçiş işlemi:
- Öncelikle başlat menümüzden aç/kapa bölümünden shift tuşu basılı iken yeniden başlat diyoruz. Bu şekilde windows otomatik olarak kurtarma ekranına gidicektir.
- Daha sonra yukarda gördüğünüz resimdeki gibi bir ekran gelicek ve bu ekran üzerinden sorun gidere basmanız gereklidir.
- Bu şekilde yeniden başlayan bilgisayarımızda bu pencere gelicektir bu pencere üzerinden "UEFI Donanım Yazılımı Ayalarına" tıkladıktan sonra karşımıza BİOS ekranı gelicektir.
- BİOS ekranı karşımıza geldikten sonra, "Configuration" penceresine gidip, İntel VT Technology kısmını disabled dan enabled bölümüne getiriyoruz. İşlemleri bitirdikten sonra f10 tuşuna basarak kayıt alıyoruz. Bilgisayarımız yeniden başlayıp açılacaktır. Artık Kurulum yapmanızda herhangi bir sorun çıkmayacaktır.