Uzun Süredir Yoktum !

Berkant

Astsubay Kıdemli Üstçavuş
PC Puan
31
Üniversite uyum sağlama, yeni insanlar edinme, vize sınavlarını vermek ve para kazanmak gibi sıkıntılarım olduğundan dolayı uzun süredir aktif değildim.
Elimden geldiği kadar rehber, yardım edici içerik, (mizah, sohbet, dert) sorularınızı sorabilirsiniz yardım etmeye çalışacağım.

İnternet hakkında
Bilgisayar yavaşlaması
Öneri tavsiyeler
Tarayıcılar
Yazılımlar hakkında ;
bir sıkıntınız var ise @etiket atabilirsiniz.

Gelin arkadaşlar dertlenelim sıkıntısı olana yardımcı olunur :)

1638465009208.png

dertleşelim hocam 1 ay önce sistemi sattım üstüne para koyup arkadaştan sistem alacaktım anlaşmıştık sistemi sattım 1 gün sonra arkadaş bana satmaktan vazgeçti iyi kötü başka bir sistem topladım sonra gittim hepsiburada indirimlerinden monitör aldım ölü pikselli geldi iade talebi açtım hepsiburada hesabım çalındı 2 hafta da anca iade edebildim sonra amazondan monitör aldım onunda ekranda ölü piksel boyutunda bir leke var artık çok sıkıldığım için bunu iade etmicem ama hep gözüme batıcak üstüne yeni internete geçtim bir de onun bağlanmasını bekleyeceğim yani yaklaşık 1 aydır bilgisayarsız yaşıyorum işten çıkıyorum akşam evde bomboş oturuyorum.

üniversite hakkında dert anlatacaksan onu dinlerim dayaklık proflar, ego patlaması yaşayan öğretim görevlileri bunlar hakkında aşırı tecrübeliyimdir.

dertleşelim hocam 1 ay önce sistemi sattım üstüne para koyup arkadaştan sistem alacaktım anlaşmıştık sistemi sattım 1 gün sonra arkadaş bana satmaktan vazgeçti iyi kötü başka bir sistem topladım sonra gittim hepsiburada indirimlerinden monitör aldım ölü pikselli geldi iade talebi açtım hepsiburada hesabım çalındı 2 hafta da anca iade edebildim sonra amazondan monitör aldım onunda ekranda ölü piksel boyutunda bir leke var artık çok sıkıldığım için bunu iade etmicem ama hep gözüme batıcak üstüne yeni internete geçtim bir de onun bağlanmasını bekleyeceğim yani yaklaşık 1 aydır bilgisayarsız yaşıyorum işten çıkıyorum akşam evde bomboş oturuyorum.
ölü pikselli monitör sıkıntıları cidden geriyor insanı, büyümemesini istiyorsan uğraşsanda iade etmeni isterim açıkcası.
hesabın çalınmaması için de sürekli aynı şifreyi kullanmak cazip gelsede arada değiştirmekte fayda var.

-Üniversite sıkıntıları için gelecek olacaksak;
%80 burslu İstanbul Aydın Üniversitesine gidiyorum (adını yazmamda ki amaç insanların bu konu hakkında bilgilenmesi)
geçme notu = 70 denilsede okulda çan sistemi var çok çalışmanız lazım çünkü 70 in altında not alanlar koşullu geçebiliyor ortalamanda 2.0 üzerinde olmazsa koşullu olan derslerden de kalmış oluyorsun.

Tabi verdikleri eğitim tartışılmaz bazı hocaların egosuda olsa kaliteli eğitim verdiklerini düşünüyorum. Genel olarak kaliteli akademisyenler bulunuyor.

Fakir ama gururlu kelimesinden yola çıkacak olursak: İstanbul' da genel olarak ucuz bir üniversite olarak görülüyor. Herkes bu yüzden tercih ediyor ama okulun içine girdiğinizde kampüs ortamı adı ile Darphane gibi para basıldığını görebileceksiniz :)

Yıl sonu gelmeden ücretlere zam yapılma durumunda karşı karşıya kalabilirsiniz. Yaz okulu fiyatlarının artması gibi

Ne kadar doğru bilemem ama hatırlıyorsam bir yabancı araştırma dergisinde Türkiye' de En İyi Üniversiteler sıralamasında ilk 5.Sıralamada
daha kaliteli üniversiteler var iken ilk 5 te olması şaşırtıcı

Dolu, Fırtına, Kar, Kış, Kıyamet okul tatil olmuyor arkadaşlar haberiniz olsun :)

benimde geçme notum 60 dı üstüne çan yoktu çan aslında iyi bir şey hele özel üniversitede de çok çok iyi bir şey ortalamayı çok fazla düşüren olur yeni başladıysan tek önerim notlarını hiç atma aynı konu aynı ders 4 yıl sonra bile karşına çıkabiliyor.

benimde geçme notum 60 dı üstüne çan yoktu çan aslında iyi bir şey hele özel üniversitede de çok çok iyi bir şey ortalamayı çok fazla düşüren olur yeni başladıysan tek önerim notlarını hiç atma aynı konu aynı ders 4 yıl sonra bile karşına çıkabiliyor.
Bu zamana kadar not çıkardığımı görmedim :)
Kız arkadaşlarımla aramı iyi tutuyorum sağ olsunlar ahahhahahahah

çan iyi bir olay aslında nitelikli öğrenci çıkıyor ama ne kadar nitelikli.

Üniversite uyum sağlama, yeni insanlar edinme, vize sınavlarını vermek ve para kazanmak gibi sıkıntılarım olduğundan dolayı uzun süredir aktif değildim.
Elimden geldiği kadar rehber, yardım edici içerik, (mizah, sohbet, dert) sorularınızı sorabilirsiniz yardım etmeye çalışacağım.
Hoş geldin bu arada :D Forumda birkaç tane demirbaş var, onları görmeyince endişeleniyorum :D

Hangi bölüm ve sıralaman nasıldı? Nasıl çalışıyordun? Halihazırda lise son olarak merak ediyorum.

Hoş geldin bu arada :D Forumda birkaç tane demirbaş var, onları görmeyince endişeleniyorum :D

Hangi bölüm ve sıralaman nasıldı? Nasıl çalışıyordun? Halihazırda lise son olarak merak ediyorum.
Soru bana gelmedi ama bende yardımcı olmak için cevaplamak isterim. TYT 400 binlerdeydim. Ea da 173 bine sözelde 64 bine girdim çokta başarılı sayılmam🙂 daha iyi sıralama yapmak istiyordum geçen yıl sınavda nasıl zorladıysalar sınav anında heyecan kaygı da yaparak işi zora soktum.Sınıf Öğretmenliği ya da PDR okumak istiyordum en azından şükür hedefime ulaştım şuan PDR okuyorum.Hedef seçmek çok önemli hedefini doğru seç asla vazgeçme. Sınav zor ya da kolay herkez için öyle olacak. Nasıl çalıştın dersen youtube de konu dinledim,1, 2 kaynaktan soru çözdüm,(sorular çok önemli en çokta yanlış yaptığın sorular kesinlikle yaptığın hataların çözümünü öğren) son 1, 2 ay deneme çözerek eksikleri kapattım.Zayıf noktam Matematik dersiydi biraz fazla ağırlık verdim ama galiba bu konuda başarısız oldum sınavda AYT için 8 doğru yapmıştım yanlışım da çoktu.Sende yapamadığın derslere ağırlık vererek güzel kendine uygun bir program ile 1 yılda istediğin hedefe ulaşabilirsin program için youtube dan ya da rehber hocalarından yardım almanı tavsiye ederim başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
Forumda birkaç tane demirbaş var, onları görmeyince endişeleniyorum
Bırakamayacağım bir forum :)
umarım daha fazla demirbaşlar olur.

Dostum sana en önemli tavsiyem kimseye göre fikir değiştirip ona göre hazırlanma sadece bilgi al.
Geçen sene sınavı çok zorladılar sorular çok kaliteliydi öyle bir kalite ki kodlamaya 5 tane şıkıda yuvarlak işaretine aldım diye hatırlıyorum :)

AYT sözelde 410bin sıralamadaydım iyi sayılmaz sözel bölümler o kadar da fazla isteyen bölümler değil iş imkanın fazla açık olmuyor
Öğretmenlik, PDR vesaire hariç

Tyt de 253 puan aldım açıkcası sınava çalışma fırsatım olmadı hem geçirdiğim bir iş kazası hemde stajdan kafamı kaldırıpta vakit bulamadım.
Sonuca gelecek olursak;

İstanbul Aydın Üniversitesinde ön lisans okuyorum Tıbbi Görüntüleme Teknikleri.
Düşünersen diye bir kaç bölüm bilgisi:

Röntgen, MR, Bilgisayarları tomografi gibi radyoloji gibi de radyasyon gördüğün bir bölüm önü açık bölümdür.
Yılda 2 ay tatilin oluyor.
Radyasyona maruz kaldığın için aldığın primler fazla oluyor ama hayatından eksiliyor :)
5 yıl erken emekli oluyorsun yıpranma payı alıyorsun.

Geri