Unreal Engine için hangi ekran kartı tercih etmeliyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Turing
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 148

Turing

Er
PC Puan
4
Herkese merhabalar öncelikle. Ben yeni bir masaüstü bilgisayar toplamaya başladım lakin hangi parçaları seçeceğimden emin değilim özellikle de ekran kartı için. Öncelikle şunu da ekleyeyim unreal engine ile oyun tasarımı üzerine uğraşıyorum bir grup arkadaş ile ve eğer projeyi tamamlayabilirsek çok büyük bir oyun olacak. Bu yüzden de sağlam parçaları kullanmak istiyorum. Biliyorum uzattım o yüzden direkt sorayım. Sizce saydığım bu sebeplerden dolayı hangi ekran kartını sevmeliyim. 5070 ti mi yoksa amdden mi bir ekran kartı seçeyim ya da biraz daha paraya kıyıp direkt rtx 5080 mi almalıyım. Birisi yardımcı olursa çok sevinirim çünkü kafam gerçekten çok karışık.

Kullanacağın program için Nvidia ekran kartı alınması tavsiye ediliyor

Ekran kartı alırken dikkat etmen gereken şey yüksek VRAM'e sahip olması

Aynı zamanda güçlü bir işlemci, bol Ram ve yüksek hızlı SSD lazım sana

Şuan sıfır bir ekran kartı almak istiyorsan RTX 5070 Ti senin için mantıklı seçenek

Ama ben senin yerinde olsam çok daha uygun fiyata 24 GB Vram'li RTX 3090 alırdım. Artan parayı güçlü işlemciye yatırırdım.

Hocam bütçem konusunda çok sıkışık değilim Allahtan. Su an 100 ila 120 bin arası bir bütçem var. İşlemci olarak amd ryzen 9 7950x3d almayı düşünüyorum.

Ryzen 9 7950X3D alman çok iyi olur.

Ek olarak 64 GB Ram, Dram'li yüksek IOPS değerlerine sahip M.2 SSD'de alman lazım. Sana bir öneri yapayım.

Ryzen 9 7950X3D
2x32 GB DDR5 Ram
MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi
İkinci el RTX 3090
Samsung 990 Pro 2 TB

Geri