UEFI Windows 10 Kurulum USB Oluşturma 2020

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagriji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1,260

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Kurucu
PC Puan
14,895
Merhaba arkadaşlar size Windows 10 ve Windows 10 Pro kurulum USB'si hazırlamayı anlatacağım. Şuan satılan çoğu sistem Windows 10 kurulu gelmediği için insanlar ekrana gelen siyah görüntü sonrası panik olabiliyor. Alttaki adımlar ile kolay bir şekilde Windows 10 kurulum USB'si hazırlayabilirsiniz. Bu işlem için Windows yüklü başka bir bilgisayara ihtiyacınız var.

İhtiyacımız Olanlar

Windows Yüklü Aktif Bilgisayar
En az 8 GB USB bellek (İçindeki veri varsa sıfırlanacak)
Media Creation Tool Aracı TIKLA İNDİR
Üstteki link çalışmazsa buraya TIKLA

Kurulum

İndirdiğiniz programı çalıştırın Kabul Et deyin

windows-10-kurulum-usb-olusturma-adim-1.jpg

Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur deyin ve İleri deyin

windows-10-pro-kurulum-usb-si-olusturma-yardim-adim-2.jpg

Dil, mimari, ve sürüm seçiminizi yapın. (Windows 10, 64 Bit, ve Türkçe seçin)

windows-10-nasil-kurulum-usb-olusturma-yardim.jpg

USB seçerek İleri deyin

windows-10-kurulum-usb-olusturma-kolay-yardim.jpg

Doğru USB bellek seçtiğinizden emin olun çünkü sıfırlanacak ardından İleri deyin

windows-10-kurulum-usb-olusturma-2020-yardim.jpg

Kurulum dosyaları indirildikten sonra USB içine yazma işlemi başlayacak. Bu işlem uzun sürebilmektedir. Kurulum bittikten sonra Son diyerek programı kapatın. Artık Windows 10 kurulum USB'niz hazır. Windows 10 kurmak istediğiniz bilgisayarın USB portuna USB belleğinizi takarak kuruluma başlayabilirsiniz. Hazırladığınız kurulum USB'si ile hem Windows 10 hemde Windows 10 Pro kurulumu yapabilirsiniz.

windows-10-kurulum-usb-si-olusturma-2020-cok-kolay.jpg

Aklınıza takılanları sorabilirsiniz, konuya takipçi olacağım ?​

Son düzenleme:
Gerek yok, en olması gerektiği gibi USB belleğe gerekli dosyaların kurulumunu yapıyor.

Bunu yaptıktan sonra şu sol altta windowsu etkinleştiriniz yazısı çıkması da ayrı bir dert :(

Windows 10 lisansını alıp etkinleştireceksin bunun kaçışı yok.

Yani en azından o yazı olmasa orda oyle iyi olabilirmiş bayadir lisanssiz kullanıyorum bazen gıcık etmiyor değil.

Lisanssız kullanırsan sistemin güncelleme almaz, asla tavsiye etmiyorum özellikle internete bağlı cihazsa hemen etkinleştirmelisin.

Geri