Legend34
Er
- PC Puan
- 5
Merhaba. Türk Telekom VDSL ve Fiber'de Upload hız limitini 4 Mbps'ten 8 Mbps'e arttırdı fakat, hala ADSL kullananlar 797 Kbps yani 0.8 Mbps Upload hızını limitli olarak almaktalar. Buna bende dahil çünkü bende ADSL kullanıyorum. Altyapım, ADSL2+ (AnnexA) olduğu için, bana en fazla 1.1 Mbps (1143 Kbps) cıvarı Upload hızını eğer limitleme yapmazlarsa, verebilirler. Lakin, ADSL2+ (AnnexM) denen bir ek modu daha var. AnnexM Teknolojisi sayesinde, ADSL2+ hat üzerinden en fazla 3.3 Mbps - 3.5 Mbps'e kadar Upload hızına ulaşmak mümkündür. Ancak ne yazık ki Türk Telekom, ADSL tarifelerinde AnnexM ve limitsiz Upload hızı sunmuyor. Bu ciddi bir sorun çünkü ülkemizdeki çoğu kullanıcı hala ADSL kullanmakta. VDSL ve özellikle Fiber kullanan kişi sayısı, ADSL kullanan kişi sayısına kıyasla oldukça az. Sesimizi duyurmaya devam etmeliyiz. Ayrıca, Turkcell Superonline kendi altyapısında Upload hızını 20 Mbps'e arttırırken, Türk Telekom gibi dev bir operatörün 8 Mbps Upload vermesi cidden acınası bir durum ve yetersiz. Ayrıca sırf Corona virüs var diye Upload hızını 8 Mbps'e arttırdılar diye düşünüyoruz. Dostlar, sesinizi çıkartın lütfen. Türk Telekom ve Turkcell Superonline, Upload hız limitlemesini tamamen kaldırsın. Biz limitlere takılmak istemiyoruz. Biliyoruz ki, sizde istemiyorsunuz. "Bana 8 Mbps Upload yetiyor." Demeyin bize... Bu tamamen sizin kişisel tercihinizdir. Ancak herkesin interneti kullanma yoğunluğu farklıdır bunu unutmayın.