Tek Ram DDR5 Hazır Sistem Alınır Mı?

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Kurucu
PC Puan
14,895
Tek Ram DDR5 Hazır Sistem Alınır Mı?

Bana en çok gelen sorulardan birisidir bu. DDR5 single ve dual channel arasında çok fazla performans farkı yok.

Uygun fiyatlı DDR5 hazır sistem alıyorsanız büyük ihtimal anakart üzerinde Ram slotu iki adettir. Bu yüzden 2x8 GB DDR5 Ram yerine 1x16 GB DDR5 Ram tercih etmeniz hem fiyat hemde ilerde yükseltme yapmanız açısından daha iyi bir seçim olacaktır.

2x8 GB Ram tercihi yaparsanız boşta da slotunuz yoksa mevcut Ram'lerinizi satmakla uğraşırsınız.

Artık günümüzde 16 GB Ram sınırını geçmiş bulunmaktayız. Bir çok oyun 20 GB Ram kullanım üzerine çıkmış bulunmakta. Minimum FPS değerlerini ciddi oranda düşürüyor düşük Ram miktarı. O yüzden artık mümkünse sistemlerimizin Ram miktarını 32 GB yapmalıyız.

Ayrıca bildiğim kadarıyla artık dual channel muhabbeti artık o kadar etkilemiyor diye biliyorum.

Ayrıca bildiğim kadarıyla artık dual channel muhabbeti artık o kadar etkilemiyor diye biliyorum.
Oyundan oyuna değişiyor ama kesinlikle DDR4 teknolojisi gibi arada fark yok.

DDR4 1x64 bit kanal mimarisine sahip

DDR5 ise 2x32 bit çift kanal mimarisine sahip bu sayede birbirinden bağımsız iki ayrı yoldan işlemciyle haberleşiyor buda verimliliğini arttırıyor

Geri