Sosyal Medya Yasası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berkant
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berkant

Astsubay Kıdemli Üstçavuş
PC Puan
31
(+)Geçtiğimiz aylarda meclisten geçen ve 1 Ekim tarihine kadar şirketlere mühlet verilen sosyal medya yasası, bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Yasaya göre, 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformları, Türkiye’de temsilcilik açmak zorunda olacaklar. Temsilcilik açmayan şirketlere kademeli olarak yaptırımlar uygulanacak. Bu yaptırımlar, para cezalarından reklam yasağına, ihlaller devam ederse de bant daraltmasına kadar gidebilecek.

Bu noktada temsilciler 48 saat içinde cevap yükümlülüklerini yerine getirmezlerse 5 milyon TL, 6 ayda bir olan raporu sunmazlarsa 10 milyon TL idari para cezasına çarptırılacak. Eğer mahkeme kararıyla içeriğin kaldırılması hükmü verilirse sosyal medya platformları 24 saat içinde içeriği kaldırmaktan sorumlu olacaklar. Eğer kaldırılmazsa içerikten sosyal medyalar sorumlu tutulacak.
1601548780688.png

Bu konu hakkında merak ettiğim bir kaç sorular var ve sizden cevapları bekliyorum.
-->Sosyal Medya Yasasına göre sizce ülkemizde; Facebook, İnstagram, Twitter gibi platformlar temsilcilik bulunduracak mı ?

-->Bu kurala uymayan platformlar ülkemizde yasaklanır mı ?

Yorumlarda belirtiniz.

alınabilcek en gereksiz ve en saçma kararlardan :/ ve bu kararı verenler Twitter'ın adalet mahkemelerinden daha önemli konuma gelmesine izin veren kişiler yine :(

platformlar yasaklanır bence ve vpn yolları gözükür bizlere neredeyse hiç biri temsilcilik bulundurmak ile uğraşmaz.
bunlar global şirketler bu tarz işlere karışmasını doğru bulmuyorum. Ne yani şimdi hükümet canı sıkılınca benim özel hayatıma müdahale edebilcek mi? Memleketime dönme zamanı gelmiş de geçiyor ne yazıkki

Sonuçları hep birlikte bekleyeceğiz bakalım neler olucak.

Geri