Şifreli BİOS'a Yeni Sistem Yüklemek

burak0

Acemi Er
PC Puan
1
Arkadaşlar şirketin verdiği bir laptopum var. Aklımdaki plan şu idi: Laptopun içindeki HDD'yi çıkartıp SSD takacağım. SSD'ye de USB ile yeni windows 10 kurup istediğim gibi kullanacaktım. Böylece hem bilgi işlem herhangi bir şeyin farkına varmayacak. Hem de şirketin ortak dosyalara erişimine devam edebilmek için ihtiyacım olduğunda SSD'yi çıkarıp HDD'yi takacak ve hiçbir şey olmamış gibi devam edecektim.

Fakat BİOS şifreliymiş ve bunun yerine SSD'ye başka bir bilgisayarda windows kurup hiç BIOS ile uğraşmadan sadece HDD ve SSD donanımlarını fiziksel olarak yer değiştirerek çözüm bulmayı düşündüm. Bu fikir işe yarar mı? BIOS direkt SSD'den başlatır mı laptopu?

Fakat BİOS şifreliymiş ve bunun yerine SSD'ye başka bir bilgisayarda windows kurup hiç BIOS ile uğraşmadan sadece HDD ve SSD donanımlarını fiziksel olarak yer değiştirerek çözüm bulmayı düşündüm. Bu fikir işe yarar mı? BIOS direkt SSD'den başlatır mı laptopu?

Ben eski notebook'umu böyle kullanıyordum :) Yani işe yarayabilir. Ayrıca bios şifresini kaldırmak mümkün, bilgisayarın markası modeli nedir?

Ben eski notebook'umu böyle kullanıyordum :) Yani işe yarayabilir. Ayrıca bios şifresini kaldırmak mümkün, bilgisayarın markası modeli nedir?

BIOS şifresini kaldırmayı denedim. Gönderdiğiniz videoyu da izlemiştim. Bilgisayar DELL Latitude 3590. İnternette DELL Latitude model bilgisayara sahip insanlar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
'dan çözmüşler ama bende işe yaramadı. Programla da yapamıyorum çünkü bilgisayarda yönetici değilim. USB falan da takamıyorum bilgi işleme uyarı gidiyor. Allahın cezası bilgi işlem işini çok iyi yapmış.

Bilgisayarı da özel seçmişler, şifreyi kırmak zor :)

Farklı işletim sistemi yüklü disk yöntemini deneyebilirsin.

Bilgisayarı da özel seçmişler, şifreyi kırmak zor :)

Farklı işletim sistemi yüklü disk yöntemini deneyebilirsin.
Hocam almak istediğim ssd Kingston A400 240GB 2.5inç SATA 3 SSD SA400S37/240G bu ürün uygun mudur benim bilgisayarıma? Benim bilgisayarımda SATA3 girişi var mı? Ve bu ssd'leri m2.ssd girişine falan da takıyorlarmış. Ben HDD yuvasına takmak istiyorum bildiğiniz gibi. Doğru ürünü alıyor muyum acaba?

2.5 inç Sata 3 yuvası var senin cihazda o kesin. Ama M2 SSD yuvası yok büyük ihtimalle, içini açıp bakmak lazım. Dediğin SSD'de senin cihaza uygun.

Geri