Bu ara sıklıkla bana RX 6500 XT alınır mı diye soru geliyor. Fiyatı uygunsa tabi ki alınır. Yazının tamamını okumayı unutmayın

RX 6500 XT'nin fiyatının uygun olup olmadığını GTX 1650'yi referans alarak anlayabilirsiniz. Eğer RX 6500 XT'nin fiyatı GTX 1650'ye yakınsa alabilirsiniz ama fiyat farkı çoksa biraz düşünmeniz gerekir.
Almadan önce bilmeniz gereken önemli bir nokta var. Eğer sisteminiz PCI 3.0 destekliyse performansında ufak bir düşme oluyor. İlerleyen günlerde yazılım desteğiyle biraz daha toparlar ama yine de PCI 4.0 ile arasında fark olacaktır. PCI 3.0 kullansanız da GTX 1650'den güçlü.
PCI 4.0 Destekli İşlemci + Anakart Örnekleri
AMD
Ryzen 3 3100
GIGABYTE B550M S2H
AMD A520 çipsetli anakartlar PCI 4.0 desteği sunmuyor.
Intel
i5-11400
MSI H510M Bomber
10. nesil Intel işlemciler PCI 4.0 desteği sunmuyor.
En uygun fiyatlı setleri yazdım.
RX 6500 XT PCI 3.0 ile PCI 4.0 Arasındaki Fark
Videoda gördüğünüz gibi bazı oyunlarda ciddi performans farkı oluşuyor. Bunun sebebi PCI Express arabirimi X4 hat ile sınırlı olması. X4 hat PCI 3.0'da 4 GB/s aktarım hızına ulaşabiliyor. PCI 4.0'da ise aktarım hızı 8 GB/s buluyor. Bu kartın performansının ilerleyen günlerde optimize edileceğini eminim ve şunu da aklınızda bulundurun, ilerde sisteminizi PCI 4.0'a güncellerseniz o kayıp gücü elde edeceksiniz. Şuan için en önemli şey bu kartın fiyatı. GTX 1650 4000'ken bu karta 5000 TL vermem ben.
Şuan bu yazıyı yazarken bu kartın en uygun fiyatı 4900 TL. Piyasaya baktığımda alınabilir duruyor. Keşke 4000 TL altında olsa, işte o zaman gerçekten rağbet görür ve bende size gönül rahatlığıyla alın diyebilirim.