Rusya Hakkında Soru-Cevap

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arlen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arlen

Yüzbaşı
PC Puan
44
Merhaba arkadaşlar belki aranızda tanıyanlar vardır forumda bi zamanlar aktif bir şekilde bulunuyordum, uzun bir süredir Rusya'daydım bu yüzden aktiflik gösteremedim.
Bu konu altında sorular alabilirim, samimi bi şekilde her türlü detayı anlatıp yardımcı olabilirim.
Teknoloji fiyatlar
Yaşam şartları
Eğitim
ve benzeri konularda sorularınız için bekliyor olacağım.
* Bu arada eklemek istedim çocukluğumdan beri gidip geliyorum yani deneyimlerim birkaç ay ile kısıtlı değil arkadaşlar.

Hoş geldin yeniden :)

Ekran kartı stokları ne durumda oralarda?

Sence orada mı yoksa burada mı sistem toplamak daha kolay?

Hoş geldin yeniden :)

Ekran kartı stokları ne durumda oralarda?

Sence orada mı yoksa burada mı sistem toplamak daha kolay?
Hoşbuldum :)
Vergilendirme belki bir tık daha düşük olabilir 200 300 tl daha karlı olabilirsin ama gümrük vergisi veya alıp getirmek kesinlikle saçma olur. Ve burda bahsettiğim kar senin türk lirası ile yaptığın alışveriş için geçerli. Yani orada yaşan birisi için Türkiyedekine göre bir kolaylık söz konusu değil hemen hemen aynı şartlar altında Türkiye ve Rusya, sonuçta ürünler dolarla geliyor.

Ekran kartına stoklarına gelicek olursak parayı veren düdüğü çalar 1650 her mağazada bulabilirsin mesela. Ayrıca eklemek isterim (mağazaları gezerken farkettiğim bir durum bu.) nvida mx serisini Türkiyede hiç rastlamadım ama Rusyada nedendir bilinmez çok tercih ediyorlar.

Rusyada 15 gün gezeceğim diyelim 2 kişi ne kadar para olmasını önerirsin? Uçak bileti haricinde.

Rusyada 15 gün gezeceğim diyelim 2 kişi ne kadar para olmasını önerirsin? Uçak bileti haricinde.
Eğer planın otelde kalmak ise gecelik kişi başı 3000-4000 ruble(300-400 lira yaklaşık) arası (güzel keyif alacağın tarzda oteller kahvaltı vs dahil olur genelde) bulabilirsin tabii gecelik bazda daha pahalı olur 2 haftalık ve erken bir rezervasyon ile 40.000-50.000 rubleye kapatabilrsin işi ve bu da kişi başı 4000 5000 liraya tekabül eder. Tabii ki daha hesaplı bir şeyler düşünüyorsan otel yerine oda bakabilirsin o zaman da fiyat 4 5 kat azalır 1000 1500 liraya kişi başı kapatabilirsin 2 haftayı(tabii buna genelde yeme içme dahil olmaz)

Yeme içme ücretleri dersen hemen hemen Türkiye ile aynı düşünebilirsin tl bazında. Fast food 20 30 lira bandında daha lükse çıktıkça 60 70tl ye kadar çıkar, kısaca Türkiyedeki ile aynıdır. Günde yemek için yaklaşık 50 60tl rahat rahat yeter heleki tuttuğun odada ocak imkanın varsa makarna vs çok daha hesaplı olacaktır. Ama sırf yemek için kişi başı 500 600 lirayı gözden çıkarın derim 2 hafta için sonuçta tatile gidiyorsunuz biraz şımarmak lazım.

Ulaşım fazlasıyla ucuz hiç dert etmenize gerek yok (toplu taşımadan bahsediyorum tabii ki)
Türkiyede olduğu gibi bazı müzelere vs giriş ücretli olabilir ama çok uçuk rakamlar değil kesinlikle 100 200 ruble olur 15 20liraya tekabül eder.

vize ve uçak biletini hesaba katmazsak 2 haftalık iyi bir tatil için kişi başı 7000 8000tl, daha düşük bir tatil düşünürsen de kişi başı 3000-4000tl gibi bir ücrete kapatabilisin.

Rusyada tatil yapmak pahalı değildir fiyatlar Türkiyedekine benzerlik gösterir.
Eklemezsem olmazdı alkol fiyatları kesinlikle burdan ucuzdur vergilendirmesi yok denecek kadar az :D

Tatil kafasıyla değilde ben müzeleri gezmek istiyorum. İyi bari hayal değilmiş Rusya'yı gezmek 😃 Havası nasıl ben hava değişiminden çok etkileniyorum.

Tatil kafasıyla değilde ben müzeleri gezmek istiyorum. İyi bari hayal değilmiş Rusya'yı gezmek 😃 Havası nasıl ben hava değişiminden çok etkileniyorum.
Açıkcası ben İzmirde yaşıyorum sıcaklık değerleri bi hayli alakasız fazlasıyla soğuk kalıyor, onun dışında başka bi sorunyaşamazsın dağa tepeye çıkmadıkca diye düşünüyorum

Açıkcası ben İzmirde yaşıyorum sıcaklık değerleri bi hayli alakasız fazlasıyla soğuk kalıyor, onun dışında başka bi sorunyaşamazsın dağa tepeye çıkmadıkca diye düşünüyorum
Rusya ile alakalı değil ama yakın bir ülke soracağım. Ukrayna'ya gidip, oyun konsolu alıp dönmek mantıklı mı? Ukrayna için hangi belgeler gerekir?

Rusya ile alakalı değil ama yakın bir ülke soracağım. Ukrayna'ya gidip, oyun konsolu alıp dönmek mantıklı mı? Ukrayna için hangi belgeler gerekir?
işin matematiğini kendin yapabilirsin;
Konsol fiyatı
Gidiş-Geliş uçak bileti
Eğer Türkiyeden almak daha pahalıysa neden olmasın bunu yapabilirsin. Pandemi süreci dolayısıyla vize almak zor olabilir ama sen turist olarak gidiceksin her şekilde alırsın izni. (turist olarak gitmen gerek yoksa tax free muahbbetinden faydalanamazsın.)
Tax Free konusuna
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
ulaşabilirsin.

Geri