RTX 5070 Ülkemizde Ne Zaman Satışa Çıkacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagriji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 182

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Kurucu
PC Puan
125,886
Yazılımsal yenilikleriyle RTX 4090 performansında oyun gücü sunacak RTX 5070'i merakla bekliyoruz.

Öğrendiğim bilgiye göre RTX 5070 ekran kartları 20 şubat itibariyle Amerika'da satışa sunulacak. Şubat bitmeden ülkemizde de satışta olmasını bekliyorum.

549 dolar tanıtım fiyatıyla dikkat çeken bu kart ülkemizde tabi ki daha yüksek fiyatla satışa çıkacak ama ben fiyat konusunda baya umutluyum, umarım haklı çıkarım :)

20 şubatta Nvidia ilk önce RTX 5070 Founders Edition ekran kartlarını çıkaracak. Bu özel kartlar ülkemize gelmeyecek. Diğer üreticilerin kartları biraz daha ileri sarkabilir.

Founders Edition kartları bu yıl harika diğer üreticiler neden bu şekilde kart hazırlamıyor?

2 slot RTX 5090 oluyormuş demek ki :rolleyes:

Diğer RTX 5090'lar kasalardan büyük :)

Founders Edition kartları bu yıl harika diğer üreticiler neden bu şekilde kart hazırlamıyor?

2 slot RTX 5090 oluyormuş demek ki :rolleyes:

Diğer RTX 5090'lar kasalardan büyük :)
RTX 5090 çok güç tüketen bir kart. Güç tüketimi demek ısınmak demek. Bu kartı ne kadar küçültürsen o kadar maliyeti artar, çünkü daha fazla mühendislik çözüm ister.

İnsanlar daha büyük kartların daha iyi soğuyacağını düşünüyor ve birazda gösterişi seviyor. Bu yüzden üreticiler insanlar en çok neyi istiyorsa onu yapıyor.

NVIDIA RTX 5060, RTX 5070, RTX 5070 Ti kartlarını Mart ayında satışa çıkartacak. Büyük ihtimal AMD'den gelecek yeni kartların fiyatlarını bekliyor.

Geri