Şuan bir çok kişinin RTX 3050 beklediğini biliyorum, fakat fiyatlar şuan için biraz düşündürüyor. Kartın fiyatını 5000 civarında bekleyenlerin hayalleri suya düştü maalesef. Şuan yurt dışından getirseniz bile kartın fiyatı 6500 liranın üstüne çıkıyor. (Stok bulursanız)
Öncelikle bu kartın üstünden performans sunan RX 6600'ün fiyatını bilmek gerekiyor. RX 6600 şuan ülkemizde 8000 liranın altında bulunabiliyor. Performans farkını göz önünde bulundurursak RTX 3050'yi almanız için arada fiyat farkının iyi düzeyde olması gerekiyor, yoksa mantıken RX 6600 almak daha mantıklı.
Şuan ülkemizde en ucuz RTX 3050'nin fiyatı 7150 TL. Bana sorarsanız zorunlu ihtiyacınız yoksa bu fiyata alınmaz, biraz daha beklemenizi öneririm. İnsanları mutlu edecek fiyat bana göre 6000 TL. Bugün ki piyasa koşullarını göz önünde bulundurursak bu kartın fiyatının bu olması gerekir.
RTX 3050 gerçekten çok güzel kart olmuş. Fakat fiyatı kesinlikle beklediğimiz gibi değil. Mining performansı düşük olduğu için fiyatı düşük olacak diyoruz ama oyuncular bu kartın stoklarını hızlıca tüketeceği için kısa sürede uygun fiyat görmek mümkün değil gibi gözüküyor.