Rampage Spectra R5 İncelemesi, Alınır Mı?

yesososo

Astsubay Kıdemli Başçavuş
PC Puan
31

•Modelimiz:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
. Ben zamanında bir bilgisayarcıdan 80 liraya almıştım. Şu an en ucuz fiyat 138 Lira ile hepsiburada'da. 2-3 ay önceye kadar 100 Liraydı, ben bu fiyatın yine düşeceğini düşünüyorum çünkü dolar 3 katına çıkarken ürün o boyutlarda artmadı.

20170328_200758.jpg

ARTILARI:
Ben Mart 2017'den beri kullanıyorum, 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum, hiçbir zaman tekleme, basmama gibi bir şeyle karşılaşmadım.

Su kanalları mevcut, daha öncesinde durmadan klavyeme kola, çay döken birisiyken maalesef ki deneyemedim bu özelliği :)

Screenshot_7.png

7 Led: Kırmızı, Mavi, Yeşil, Mor, Turkuaz, Sarı, Beyaz ve ışıksız hali.

➲➲ Beyaz, sarı renkleri daha kötü gözüküyor diğerlerine nazaran. Daha cılız, soluk diyebiliriz.
➲➲ Kırmızı ve Mavi tuşları genelde ürün fotoğraflarında gösterilen led'ler bunlar :)
➲➲ FN + PgUp = Işığı arttırmak. FN + PgDn = Işığı azaltmak. (3 aşamalı bunlar.)
➲➲ FN + PrtScr = Renklerin kısa sürelerle değişme modu.
➲➲ FN + PauseBreak = Göz kırpma modu gibi.

Windows tuş kilidi. Oyun oynarken işimize yarayabiliyor sonuçta olmamasından daha iyidir.

FN + Q = Yön tuşları ile WASD'nin yerini değiştiriyor. Bu benim işime EU4'de haritada gezinmek yön tuşlarıyla ayarlanmıştı ve değiştirilemiyor. FN Q ile kolaylık sağlamıştım.

☑ MAKRO 5 Makro ayarlanabilir makro tuşu, 1 makro ayarlama tuşu.

• Rec tuşuna basınca sağ üstteki ''Scroll'' ışığı yanıyor.
• Sonrasında G Tuşlarından bir tanesine basıyoruz ki o kayıta kaydedebilelim 25 karakterli yazıyı. G1'e bastığımızı varsayalım.

Screenshot_6.png

• Buraya G1'e her bastığımızda girilecek metni giriyoruz. Mesela ben şifremi, FM oynadığımdan dolayı Space'i, Hesoyam'ı veya Ctrl Alt Del'i girebiliyoruz.

Son olarak tekrardan Rec'e basıp kaydediyoruz.

☑ SES: İlk aldığım zaman sadece sesi için bile boş boş tuşlara basardım sesi için. 10 parmak yazı yazıldığı zaman kişisel
tercihlerden dolayı bazı insanlara yüksek gelebilir (mesela: aile üyeleri)

☑ KABLO: Bu kadar dayanmasındaki belki de en büyük sebeplerden bir tanesi bence kesinlikle kablosudur.

Screenshot_9.png

Genel Özet: Kesinlikle fiyatına değecektir. Harflerin üzerinde baskı olmayıp led sayesinde okuyor olmamız ışık sevmeyen insanların hoşuna gitmeyecektir ama gece çok fayda sağlıyor. PC kapandığında hangi modda olursa olsun en son hangi renkte kaldıysa o renkte kalıyor ve sonrasında mod / renk değiştirilmiyor. Uyurken rahatsız etmiyor.

•Eğer klavye ihtiyacınız varsa, bütçeniz maksimum 200 lira civarındaysa alınır.

20170328_200154 (2).jpg

Screenshot_11.png

Laptopun klavyesi çok narin bunun gibi birşey alsam iyi olur gibime geliyor.Kablosu dayanıklı benim faremin kablosu da böyle uzun aradır kullanıyorum diğer farelerim kablo kopmalarından dolayı bozulmuştu.Bu klavye iyi duruyor fps oyunlarında vs iyi gider.İnşallah yeni laptop alınca böyle bir klavye alabilirim yanına.

Laptopun klavyesi çok narin bunun gibi birşey alsam iyi olur gibime geliyor.Kablosu dayanıklı benim faremin kablosu da böyle uzun aradır kullanıyorum diğer farelerim kablo kopmalarından dolayı bozulmuştu.Bu klavye iyi duruyor fps oyunlarında vs iyi gider.İnşallah yeni laptop alınca böyle bir klavye alabilirim yanına.
Gerçekten klavyede eleştirilebilecek nokta bulamadım. Eğer klavye ihtiyacın varsa gerçekten alınabilecek en güzel adaylardan bir tanesi.

Geri