Rampage Drop Plus 7.1 Surr. İncelemesi & Alınır mı?

yesososo

Astsubay Kıdemli Başçavuş
PC Puan
32

Rampage Drop Plus İncelemesi

Ürün kimlere hitap ediyor?

350-400 lira bütçesi olan, tercihen laptop veya masaüstünde kullanacak. EBA, Sınav, Discord ve oyunlarda aktif mikrofon kullanılacak her yerde işinize yarar.

Kulaklık ihtiyacımın doğması:
• Bundan önce SN RW2 kullanıyordum, aldığım ilk günden beri mikrofonundan hep şikayetçiydim. 1.5 yılda mikrofonu çalışmamaya başladı. 1 yıldan sonrada kabloları birbiriyle çok dolanmaya başlamıştı. Aramızdan ayrılmasının sebebi ise yine dolandığı bir zaman sertçe çekmem sonucu kulaklık jak'ı kasamın içinde kaldı :) Online dersler sebebiyle yeni bir kulaklığa ihtiyacım olmuştu ve bende 250-300 lira bütçeyle çıktığım yolda bütçemi 90 lira aşarak bu kulaklıkta karar kıldım.

Kutu İçeriği:
•Tekli Jak'ı, mikrofon kulaklık olarak 2'ye ayıran aparat
• Sökülebilir Mikrofon
• Type C to USB kablosu

Screenshot_13.png

Ürün İncelemesi

Ürün aslında bir çin markasının logo basılmış versiyonu, bazı yerlerde çinden nasıl 250-300 liraya getirtilir adlı rehberler mevcut oraya da bakabilirsiniz
• Kulaklık Telefon, Laptop, Masaüstü uyumlu. Telefona takabiliyorsunuz ve mikrofonu da çalışıyor. Çünkü tek bir çıkışı yok.
• 7.1 Surround özelliği ve kenarında çok ufak şekilde bir kırmızı led rampage logosu var, bu özellikleri kullanabilmek için Type-C to USB ile cihazınıza bağlamanız gerekiyor.
• Takılıp, çıkartılabilen bir mikrofonu var. Eğer dışarıda kullanacaksanız mikrofonu çıkartmanız, koca bir kulaklıktan ziyade sanki mobile kulaklığı kullanıyormuş havası verebiliyor.
• Ürünün sol yuvarlağının altında; Type C yuvası, Jak Yuvası, Mikrofon açma, kapatma tuşu, Manuel ses azaltma arttırma tekerleği:

Screenshot_11.png

Screenshot_12.png

(Yukarıda mikrofon takıldı.)

Önceki kulaklığımda otomatik bir yay sistemi vardı. Kulaklığın yayları kafanızın boyutuna göre kendisini ayarlıyordu. Burada sizin elinizle ayarlamanız gerekiyor.
• HP kulaklık da düşünmüştüm lakin mikrofonunda ses çok fazla patlıyordu. Bundan dolayı alacağım kulaklıkta kesinlikle mikrofon yastığı da olmasını istedim.
• Mikrofonu %100 özgür bir yapıya sahip olmasa da uzaklaştırılabiliyor, yakınlaştırılabiliyor da.

Genel Değerlendirme:
+++++ Mikrofon kalitesi: Arkadaşım bana sesimin tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi gittiğini söyledi. O derece güzel.
++++ Ses Kalitesi: CS:GO'da mükemmel bir şekilde ses kasabiliyorum
++++ Kablosu değiştirilebilir. Orjinal kablosunda temassızlık olunca yeni kablo aldım ve kulaklık çöpe gitmemiş oldu :)
+++ Pad Yapısı: yuvarlak değil silindirik yapıya sahip padler kulağa daha uygun
++ mikrofon pedinin olması.

- Kablosu Dandik : kulaklığın kutusunda gelen her iki kablo da telefon şarj kablosu gibi ince kablolar, lakin idareten kullanılabilir.
- Ses Patlama : usb çoğaltıcı ile kullandığım zaman kulaklıkta sesler patlıyor. direkt olarak taktığımda sorun yaşamıyorum.
-- Dip Ses: bu bi ara olmuyordu, sonra tekrardan olmaya başladı. Jak ile bağladım zaman sıkıntı yaşamıyorum ama usb ile bağladığımda ve tekerleği sona getirdiğimde dip ses sorunu yaşıyorum.
- Yazılım: yazılımını kullanmayı beceremedim, genel olarak yazılımları kullanabilen birisi değilim. ama yazılımı çok boş geldi. eğer siz internetten ayar bulabilirseniz benim anlattığım olumsuz taraflarına da çözümler üretebilirsiniz.
-Taç / Yay: Taç yay kısmını ben en sonda kullanıyorum lakin kulağımdan çıkarıp bir süre geçtikten sonra bu yaylar eski haline dönüyor ve bunun nedenini bilmiyorum.
18 + puan.
6 - puan.

Alınır mı?

Bütçeniz eğer 400 lira civarındaysa bu modellere de bakabilirsiniz. Bunu da alabilirsiniz bunların hiçbirinde pişman olmazsınız.

Screenshot_10.png

Geri