Nisan 2020 Markaların Ekran Kartı Satış Rakamları

Türkiye Pazarında Hangi Marka Daha Başarılı?

• AMD

• Nvidia

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Kurucu
PC Puan
14,895
Dünyada ekran kartı satış rakamlarını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz :) AMD ne kadar başarılı ataklar yapmaya çalışsa da Nvidia her zaman bir adım önde olmayı başarıyor. Ülkemizde AMD dünya pazarına oranla daha başarılı olsa da Nvidia dünyada ezici farkla liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Rekabetin kazananı biz oluruz, bu yüzden AMD umarım mantıklı adımlarla aradaki farkı kapatır.

Nvidia: %61
AMD: %22
Diğer: %17

amd-vs-nvidia-ekran-karti-satis-sayilari.jpg

Ben gelecekte liderin amd olacağını düşünüyorum... Umut ediyorum :d

AMD işlemci konusunda Intel'i yakalayabilir orada umudum var ama ekran kartı konusunda aynı şeyi düşünemiyorum. AMD yeni birşey çıkartsın ertesi hafta Nvidia şovunu yapar. AMD bunu bildiği için gözünü APU pazarına dikti. Şuan dünyada 3400G stokları tükenmiş durumda. Ayrıca model taraftada dahili grafik birimleriyle AMD farkını koymaya başladı.

Evet AMD öne geçmek istiyorsa çok farklı üst düzey bi teknoloji sunmak zorunda. Dediğin gibi bu yarış bize yarıyor.

Fiyat performans her zaman önemli adam mesela intel den 1000 dolara daha az performans veren i9 10980xe alınacağına 750 dolara ryzen 9 3950x alıyor

Fiyat performans her zaman önemli adam mesela intel den 1000 dolara daha az performans veren i9 10980xe alınacağına 750 dolara ryzen 9 3950x alıyor
amd nin ürettiği ürünler ucuz fiyata idare edebileceğin bir performans almanı sağlıyor. Ancak nvidia nın ucuz ürünleri amd nin verdiği kadar performans veremiyor.

yurt dışındaki adamlar için 700 800 dolar çok büyük bir mebla olmadığı için düşük fiyatlı ürünlere bakma gereği duymuyor ve en pahalı engüçlü ürünlere yöneliyor. en güçlü ürünler ise nvidia dan çıkıyor

tam olarak bu şekilde açıklanabilir. Sanırım sende bunu demeye çalştın :)

Tek parça için 700-800 dolar onlar için de çok ama az olsa bile parayı havadan almıyorlar herkes parasının karşılığını almak ister

AMD yarışa çok sağlam dönüş yaptı. Eskiden özellikle oyun konusunda Intel'in hep gerisindeydi, o yüzden pek tercih edilmiyordu. Ama şimdi durum dediğin gibi değişti çünkü AMD iş performansı dışında oyun performansıyla da öne geçmeyi başardı. Ama yabancılar dediğim gibi hala oyun performansını bakıyor, Intel 5 FPS yüksek mi veriyor hemen onu sepete ekliyor. İkisinin arasındaki fiyat farkı onlar için aslında fark değil.

Aynı şey ekran kartı içinde geçerli adam gidiyor en çok insanlar neyi kullanıyor GTX 1650 Super mi onu alıyor bakmıyor fiyat performansa. Bu kadar insan bunu almış bir bildikleri vardır diyor :)

Sadece oyun performansına bakmaz ki alırken bunun blenderı var encode decode u var compress decompress i var intel oyunda daha iyi amd çok çekirdek kullanan programlarda daha iyi ama işlemci den işlemciye değişir kimse parası fazla diye körü körüne işlemci almaz bakar ikisinde özelliklerine araştırır karşılaştırır sonra karar verir

Sadece oyun performansına bakmaz ki alırken bunun blenderı var encode decode u var compress decompress i var intel oyunda daha iyi amd çok çekirdek kullanan programlarda daha iyi ama işlemci den işlemciye değişir kimse parası fazla diye körü körüne işlemci almaz bakar ikisinde özelliklerine araştırır karşılaştırır sonra karar verir

Dediğin şey yeni yeni oluşmaya başladı işlemci konusunda çünkü artık AMD, Intel'i geçmeyi başardı. Senin dediğinde doğru herkes parasını en iyi kullanmak ister ama adamlarda iki işlemci arasında fark o kadar olmuyor. Bizim ülkemizde ise iki rakip ürün arasında dağlar var. Birde iş için alan adamların sayısı çok az + kullandıkları programlara göre seçim yapıyorlar.

Birde şöyle bir var piyasada en çok hangi işlemci, hangi ekran kartı daha çoksa oyunlar optimizasyon konusunda ilk o ürünlere uyarlanırlar. Bu yüzden adamlar iki ürün arasında kalınca hangisi daha çok satılıyorsa onu alıyor.

amd'nin pazar payı git gide artıyor adamlar f/p yi önemsemese amd'nin pazar payı artmazdi
aslına bakarsan sen türkiyeden baktığın için böyle düşünüyorsun bende amd taraftarıyım ama avrupada amerikada ne yazıkki böyle değil. Amd nin pazar payı sadece dolar kullanmayan euro kullanmayan yerlerde arttı intel hala üstün durumda

amd'nin pazar payı git gide artıyor adamlar f/p yi önemsemese amd'nin pazar payı artmazdi

Ryzen 1000 ile AMD yarışa katıldı. Ryzen 2000 ile Amerika pazarında bile ciddi satış rakamlarına ulaştılar. Ryzen 3000 ile Intel'i terletmeyi başardılar.

Aynı sınıf işlemciler Amerika'da birisi 159 dolar diğeri 139 dolar arada 20 birim var. Ülkemizde ise iki rakip işlemci arasında 200 hatta 300 birim fark oluyor. O yüzden biz her zaman fiyat performansı iyi olanı seçmek zorunda kalıyoruz ama adamlarda bu yeni yeni başlıyor özellikle Ryzen 3000 serisi ile başladı, çünkü artık Intel'i geçmeyi başardılar.

Ekran kartı konusunda AMD'nin işi zor, çünkü Nvidia rakibinde her zaman bir adım önde. AMD bugün kart çıkarsa Nvidia hemen silahını çeker.

Geri