Öncelikle merhaba arkadaşlar. Yazılıma başlamak isteyenler veya merak salanlar için olucak bu yazım ancak halihzırda bilginiz varsa sadece konunun altında paylaşacağım PYTHON derslerini de alıp yolunuza bakabilirsiniz. Ve baştan belirteyim uzun uzun bilimsel şekilde yazamayacağım yazsam bile düzgün olmayacağını bildiğim için alıntı yapıcam alıntıyı yaptığım kaynağı paylaşırım
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neden Python?------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Python yorumsal bir dildir, yani C ve C++ gibi dillerin aksine derlenmeye gerek olmadan çalıştırılabilmektedir. Bu durum Python ile program geliştirmeyi daha kolay hala getirmektedir. Python içerisinde bir programı yazarken ihtiyaç duyacağınız pek çok şey, veri yapıları, fonksiyonlar hazır olarak size sunulmaktadır. Bu sayede diğer dillerde olduğu gibi bir problemi çözmek için en ince ayrıntılara kadar tasarım yapmanıza gerek kalmadan size sunuları altyapı ile çok daha seri bir şekilde program yazabilirsiniz
Python basit bir söz dizimine sahiptir. Bu sayede hem program yazmak daha kolay ve keyifli hale gelir, hem de başkalarının yazdığı programlar daha rahat anlaşılabilir. Python az kod ile çok şey yapmayı sağlar.
Bir programlama dilini güçlü kılan farklı platformlarda çalışabilmesidir. Python,hemen her tür platformda çalışabilir.Windows,Linux,Unix,Mac,Symbian ve dahası…
......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Burada da sizlere ilk defa bu dili öğrenirken kullandığım kaynağı paylaşmak istiyorum. Ve eklemek istiyorum ki eğer bu işe başlayacaksanız kararlı olmalısınız. Ben ilk defa bu dille 9. sınıfta karşılaştım ve nekadar zor gözüksede inanın öyle değil istedikten sonra aksine bi okadar eğlenceli ve gelecekteki iş hayatınız için bi okadar da yararlı
Bu arada kaynak ingilizce yani bu işe başlıcaksanız en az B1 seviyesinde ingilizceye sahip olmanız gerekiyor ve üzülerek eklemek istiyorum ki size gerçekten bişey katacak türkçe kaynak bulmanız neredeyse imkansız