Modemde Wifi Bağlantısı Aralıklı Olarak Kopuyor

caner51714

Çavuş
PC Puan
11
Marhabalar herkese. Suanda kullandığım Zyxel VMG3312-B10B modemde sadece wifi bağlantısı evdeki tüm telefonlarda aralıklı olarak kopma yapıyor. modem resetlemeyi de denedim işe yaramadı. İss değişti hala aynı. Modemde mi bir sıkıntı var yoksa arayüzden yapmam gereken bir ayar gibi birşey var mı?

O modeme 4 cihazdan fazla bağlanınca sapıtmaya başlıyor. Aynı modemi bende aktif olarak kullandım. Şimdi Keenetic Extra DSL aldım 6, 7 cihaz aktif olarak bağlı sıfır sıkıntı (y)

Marhabalar herkese. Suanda kullandığım Zyxel VMG3312-B10B modemde sadece wifi bağlantısı evdeki tüm telefonlarda aralıklı olarak kopma yapıyor. modem resetlemeyi de denedim işe yaramadı. İss değişti hala aynı. Modemde mi bir sıkıntı var yoksa arayüzden yapmam gereken bir ayar gibi birşey var mı?
Modemde sıkıntı var arkadaşım,bende vdsl2 modem router var türktelekom firmasının verdiği bir modemdi fakat 3 ten 4 ten fazla bağlantı olunca sapıtma yaşıyorum. Modem arayışındayım şuanlık idare ediyoruz

Baska bir modem ile kopru yapip wifi yi onunla dagitsam. Diger modemde boyle bir sorun yoktu.
Ben senin modemle internete baglandim kablosuz özelliğini devre dışı biraktim yanına router aldım kablosuz erişim için yine sıkıntı yaptı. En son sinirlendim Keenetic Extra DSL aldım.

Alttaki resim herşeyi açıklıyor, WiFi 6 bir an önce ucuzlasada bu dertlerden kurtulsak ?

Edited_20201004_114126.jpg

O modeme 4 cihazdan fazla bağlanınca sapıtmaya başlıyor. Aynı modemi bende aktif olarak kullandım. Şimdi Keenetic Extra DSL aldım 6, 7 cihaz aktif olarak bağlı sıfır sıkıntı (y)
Merhaba, bende de aynı modem var. Modemi 3 aile 2 adet güçlendirici ile kullanıyoruz. 1 masaüstü bilgisayar (kablolu bağlantı) , 1 televizyon, 2 laptop, 11 adet telefon olarak toplamda 15 adet bağlantı var. En az 9-10 tanesi aktif bağlantıda oluyor. Devamlı kopmalar oluyor. Uzun süredir Keenetic extra dsl ac1200 modemi araştırıyorum. Sizin de ac1200 modeli mi? Bu modemi alsam cihaz sayısı 15 olduğundan yine kopma sıkıntıları olur mu? Boşa almış olmayım. Fiyatı 529 TL şu anda.

Son düzenleme:
Merhaba, bende de aynı modem var. Modemi 3 aile 2 adet güçlendirici ile kullanıyoruz. 1 masaüstü bilgisayar (kablolu bağlantı) , 1 televizyon, 2 laptop, 11 adet telefon olarak toplamda 15 adet bağlantı var. Devamlı kopmalar oluyor. Uzun süredir Keenetic extra dsl ac1200 modemi araştırıyorum. Sizin de ac1200 modeli mi? Bu modemi alsam cihaz sayısı 15 olduğundan yine kopma sıkıntıları olur mu? Boşa almış olmayım. Fiyatı 529 TL şu anda.

Bende şuan Keenetic Extra DSL ve Keenetic Start var.

Keenetic Start ana modeme kabloyla bağlı ve MESH sistemini aktif olarak kullanıyorum. Evimde her noktada tam performansla interneti kullanıyorum. Kablosuz olarak da MESH sistemini kullanabilirsin, gerçekten güzel çalışıyor ve bu özelliği kurmak tek tıkla halloluyor.

Eğer performansta sıkıntı çıkarsa diğer evlere kabloyla internet taşırsın ve Keenetic Start'ı Access Point olarak ayarlarsın. Her evin kendine özel modemi olur. Ana modemden de hız sınırı koyarsın, tüm internet trafiğini de işgal edemezler. Keenetic Extra DSL yerine Keenetic Omni DSL'de alabilirsin böyle kullanacaksan. Cihaz sayısı fazla olduğundan bu yöntem daha mantıklı.

Bende şuan Keenetic Extra DSL ve Keenetic Start var.

Keenetic Start ana modeme kabloyla bağlı ve MESH sistemini aktif olarak kullanıyorum. Evimde her noktada tam performansla interneti kullanıyorum. Kablosuz olarak da MESH sistemini kullanabilirsin, gerçekten güzel çalışıyor ve bu özelliği kurmak tek tıkla halloluyor.

Eğer performansta sıkıntı çıkarsa diğer evlere kabloyla internet taşırsın ve Keenetic Start'ı Access Point olarak ayarlarsın. Her evin kendine özel modemi olur. Ana modemden de hız sınırı koyarsın, tüm internet trafiğini de işgal edemezler. Keenetic Extra DSL yerine Keenetic Omni DSL'de alabilirsin böyle kullanacaksan. Cihaz sayısı fazla olduğundan bu yöntem daha mantıklı.
Teşekkürler açıklamalarınız için.
Elimde 2 adet TP-LINK TL-WA855RE 300Mbps access point var. Keenetic extra dsl ac1200 modem alsam, TP-Link AP'ler ile uyumda sorun olur mu?

Teşekkürler açıklamalarınız için.
Elimde 2 adet TP-LINK TL-WA855RE 300Mbps access point var. Keenetic extra dsl ac1200 modem alsam, TP-Link AP'ler ile uyumda sorun olur mu?

Access Point olarak kullanırsın TP-LINK TL-WA855RE cihazlarını sorun olmaz. Menzil genişletici olarak kullanma.

Access Point olarak kullanırsın TP-LINK TL-WA855RE cihazlarını sorun olmaz. Menzil genişletici olarak kullanma.
Çok da anlamıyorum bu işlerden ama şu anda Türk Telekom’un modemiyle birlikte tp-linkleri menzil genişletici olarak kullanıyorum galiba. Access point olarak kullanmak icin modemden kabloyla mi bağlamam gerekiyor tp-link access pointi

Çok da anlamıyorum bu işlerden ama şu anda Türk Telekom’un modemiyle birlikte tp-linkleri menzil genişletici olarak kullanıyorum galiba. Access point olarak kullanmak icin modemden kabloyla mi bağlamam gerekiyor tp-link access pointi
En mantıklısı kabloyla interneti taşıyıp cihazları Access Point şeklinde kullanman. Yoksa yük ana modeme yüklenecek. Bu kadar cihazı tek modeme yükletmek istiyorsan daha sağlam bir şey almalısın. Elindeki cihazları satıp Keenetic MESH sistem kurabilirsin.

keenetic-mesh-sistemi-nedir-nasil-calisir.gif

Bende şuan Keenetic Extra DSL ve Keenetic Start var MESH sistemi aktif 10 cihazla kullanıyorum sıkıntı yok.

En mantıklısı kabloyla interneti taşıyıp cihazları Access Point şeklinde kullanman. Yoksa yük ana modeme yüklenecek. Bu kadar cihazı tek modeme yükletmek istiyorsan daha sağlam bir şey almalısın. Elindeki cihazları satıp Keenetic MESH sistem kurabilirsin.

Bende şuan Keenetic Extra DSL ve Keenetic Start var MESH sistemi aktif 10 cihazla kullanıyorum sıkıntı yok.
Teşekkür ediyorum. Yardımlarınız icin. Forum güzel. Valla yetkili servis gibi her sorumu cevapladınız.

Geri