Max Q ekran kartlarının dezavantajı.

Dezavantajı performans kaybı olabilir. Avantaj olarak daha az enerji tüketmesi ve daha küçük cihazların piyasaya çıkması olabilir. Çok fazla olabilir yazmadığımı fark ettim ve bu cümleyi ekledim, olabilir insanlık hali.

Dezavantajı performans kaybı olabilir. Avantaj olarak daha az enerji tüketmesi ve daha küçük cihazların piyasaya çıkması olabilir. Çok fazla olabilir yazmadığımı fark ettim ve bu cümleyi ekledim, olabilir insanlık hali.
Yani mesela 2060m vs 2060 MaxQ arası kaç FPS farkedecek. Veya çok ısınacak mı?

Üretimden çıkan en sağlam çekirdekleri bu seride kullanıyorlar, haliyle güç tüketimleri daha düşük oluyor. Güç tüketimi düşük olması demek sıcaklıkların da düşün kalması demektir, seleflerine göre.

Nvidia'da bu çipleri alıp performansa yüklenmek yerine sessizlik ve düşük sıcaklığa odaklanıyor. Dolayısıyla normal versiyonlardan daha düşük performansları oluyor.

Birde ekleme yapayım.

RTX 2080 Mobil 150W TDP
RTX 2080 Max-Q 90W TDP

Performans farkları ise şu şekilde fikir verebilir.

Neredeyse yarı güç tüketimiyle bence çok iyi skor alıyor ama günün sonuna bakarsan performans olarak geride kalıyor, dezavantajı bu. Sessizlik takıntıları ve ince bilgisayar sevenler için var olan bir seri kısacası :)

Üretimden çıkan en sağlam çekirdekleri bu seride kullanıyorlar, haliyle güç tüketimleri daha düşük oluyor. Güç tüketimi düşük olması demek sıcaklıkların da düşün kalması demektir, seleflerine göre.

Nvidia'da bu çipleri alıp performansa yüklenmek yerine sessizlik ve düşük sıcaklığa odaklanıyor. Dolayısıyla normal versiyonlardan daha düşük performansları oluyor.
Peki en uzun vaade de çöp olmayacak bir laptop için Max Q vs Normal'' seçeneklerinden hangisini seçmek gerekir?

Geri