Max 5000 liraya kasa toplamak istiyorum

Ersin89

Er
PC Puan
13
Merhabalar öncelikle, ben video montaj yapmaktayım bu yüzden bana işlemci performansı yüksek bir kasa toplama önerebilir misiniz? Hazır sistem istemiyorum, kendim toplayacağım. Hazır sistem olursa parçalar kapalı kutu gelirse olabilir.

Oyun oynamadigim için ekran kartı çok önemli değil (Suan ki bilgisayarımda i5-1135G7 var harici ekran kartı yok bu bile yetiyor bana) Sessizlik ve kasanın görüntüsü çok önemli benim için. Elimde M2 ssd var, anakartın da bunu desteklemesi gerekiyor. Sadece kasa için en fazla bütçem 5000 lira.

Merhabalar öncelikle, ben video montaj yapmaktayım bu yüzden bana işlemci performansı yüksek bir kasa toplama önerebilir misiniz? Hazır sistem istemiyorum, kendim toplayacağım. Hazır sistem olursa parçalar kapalı kutu gelirse olabilir.

Oyun oynamadigim için ekran kartı çok önemli değil (Suan ki bilgisayarımda i5-1135G7 var harici ekran kartı yok bu bile yetiyor bana) Sessizlik ve kasanın görüntüsü çok önemli benim için. Elimde M2 ssd var, anakartın da bunu desteklemesi gerekiyor. Sadece kasa için en fazla bütçem 5000 lira.
Oyun oynayacak mısın?

1600 AF'li sistem toplamak en mantıklısı senin için (y)

@cgrers hocamın önereceği kasayı merak ediyorum :D

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Yukarısı çift Ram ile birlikte 3200 TL tutuyor. Bunlara ek olarak GT 1030 eklersen seni memnun eden sistem ortaya çıkmış olur. Oyun oynayacağım diyorsan biraz daha üstüne ekleyip GTX 1050 Ti alabilirsin ama bu aralar fiyatları fazla artmış, 2300 liradan fazla verme GTX 1050 Ti'a bu aralar.

İlerde sistem yükseltmek istersen kafan rahat olur bu sistemle.

Hiç oyun oynamıyorum.

Yukarısı çift Ram ile birlikte 3200 TL tutuyor. Bunlara ek olarak GT 1030 eklersen seni memnun eden sistem ortaya çıkmış olur. Oyun oynayacağım diyorsan biraz daha üstüne ekleyip GTX 1050 Ti alabilirsin ama bu aralar fiyatları fazla artmış, 2300 liradan fazla verme GTX 1050 Ti'a bu aralar.

İlerde sistem yükseltmek istersen kafan rahat olur bu sistemle.
Bu sistemin yanına eğer hiç oyun oynamıyorsan, bunu da tercih edebilirsin. Paranı cebinde tutmuş olursun. Ha GT 210 oyun dışında başka bir yerde sıkıntı yaşatır mı, bildiğim kadarıyla kasanı açmanı ve görüntü vermeni sağlar :)

Bu sistemin yanına eğer hiç oyun oynamıyorsan, bunu da tercih edebilirsin. Paranı cebinde tutmuş olursun. Ha GT 210 oyun dışında başka bir yerde sıkıntı yaşatır mı, bildiğim kadarıyla kasanı açmanı ve görüntü vermeni sağlar :)

GT 1030 altına düşerse video işlerken hatta YouTube'de video izlerken sıkıntı çeker.

Fiyatlar bir aya düşer mi yoksa şimdi almali miyim? Kasayi aldım bu arada, boyutuna bakıp ona göre masa alacagim. İlk başta kötü marka sandım fakat Alman markasiymis ve yorumları çok olumluydu. Teşekkürler hocam önerin için 👍

Ben 4K video çekip montajlıyorum bu yüzden bana biraz daha iyi grafik işlemcisi lazım. GTX 1650 alcam büyük ihtimalle.
Hocam öncelikle belirtmeliyim ki video montajdaki gereksinimleri bilmiyorum.

1. Gerek
rada tartışılan konu. Gerekse
de ekran kartına benim sandığımdan daha fazla önem veriyor. Öyle ki yabancı siteden bir alıntılama yapacağım.

''Nvidia GeForce GTX 1660 Super​

The best budget graphics card for video editing
Memory (VRAM): 6GB | Memory bandwidth: 336GB/s | Boost clock: 1785MHz | Shader processors: 1408 | Power consumption: 125w

Very accessible price
Respectable performance for the money
Available to suit smaller PC towers
Not great for 4K or 8K footage, or with Davinci Resolve''

Burada Davinci Resolve'da 4K ve 8K için çok iyi olmadığını söylüyor. (en azından ben böyle anladım.)

Oyun videolarından bildiğim kadarıyla 1650'nin çok üstünde bir kart olmasına rağmen böyle bir yorum beni telaşlandırdı.

2.
Burada ise 2G minimum ekran kartı, 4G önerilen ekran kartı olduğunu söylüyor. Daha detaylı bir model istenildiği zaman ''Önerilen Kartlar'' altında belirli kartları öneriyor.

WINDOWS CUDA​

• NVIDIA Quadro RTX 8000
  • NVIDIA Quadro RTX 6000
  • NVIDIA Quadro RTX 5000
  • NVIDIA Quadro RTX 4000
  • NVIDIA Quadro RTX 3000
  • NVIDIA Quadro GV100
  • NVIDIA Quadro GP100
  • NVIDIA Quadro P6000
  • NVIDIA Quadro P5200
  • NVIDIA Quadro P5000
  • NVIDIA Quadro P4000
  • NVIDIA Quadro P2000
  • NVIDIA Quadro P2200
  • NVIDIA Quadro P1000
  • NVIDIA Quadro M6000
  • NVIDIA Quadro M5000
  • NVIDIA Quadro M4000
  • NVIDIA Quadro M2000
  • NVIDIA Quadro K6000
  • NVIDIA Quadro K5200
  • NVIDIA Quadro K5000
  • NVIDIA Quadro K2000
  • NVIDIA Quadro K1200
  • NVIDIA TITAN RTX
  • NVIDIA TITAN V
  • NVIDIA TITAN XP
  • NVIDIA TITAN X (Pascal)
  • NVIDIA TITAN Z
  • NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti
  • NVIDIA GeForce RTX 2080
  • NVIDIA GeForce RTX 2070
  • NVIDIA GeForce RTX 2060
  • NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
  • NVIDIA GeForce GTX 1660
  • NVIDIA GeForce GTX 1650
  • NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
  • NVIDIA GeForce GTX 1080
  • NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
  • NVIDIA GeForce GTX 1070
  • NVIDIA GeForce GTX 1060
  • NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
  • NVIDIA GeForce GTX 980
  • NVIDIA GeForce GTX 970
Buradan da görebileceğin gibi oyun sistemlerinde çok görmediğimiz Quadro kartlar çok fazla sayıda var.
Umarım yararı dokunur.

Ben o kadar performans gerektirecek iş yapmıyorum. İkinci elde 750 ti buldum test etmeye gitcem akşam.

Geri