M.2 Nvme Ssd Biosta gözükmüyor, Pc de Gözüküyor

aykutarz

Acemi Er
PC Puan
1
Arkadaslar merhaba;

Öncelikle Monster Tulpar T7 V20.1 Model Laptop için yazıyorum. Mevcut m.2 ssd nin yanına yeni bir ssd aldım.

Crucial 1tb pcle 3,0 NVMe M.2 Ssd Ürününü aldım. Laptop'a taktım. Sorun yok pc acıldı, disk yönetiminde buldum gözüküyor. Buraya kadar herşey tamam.

Hem Laptop'a format atıp temizleyim hemde yeni ssd ye windowsu tasıyım diye, Bilgisayarı kapatıyorum. f2 ( Bios ) ayarlarına girmek için basıyorum. bilgisayar siyah ekranda kalıyor. Bios ekranı acılmıyor, güc düğmesinden kapatıyorum pc yi bu sefer hiç bir tuşa basmıyorum. ama pc yine acılmıyor. Yeni taktıgım ssd'yi sökünce acılıyor. Sorun nedir. Nerde hata vardır yardımlarınızı bekliyorum.

BİOS GÜNCEL
PC de ki 2 ssd girişide calısıyor. yerlerini değiştirdim sorun yok.
Monster Teknik servisinden Yeni SSD uyumlu bilgiside aldım
Vatan Bilgisayardan Yeni Ssd yi kontrol ettirdim calışıyor.

Sistem Özellikleri;

Intel® Coffee Lake Core™ i7-9750H 6C/12T; 12MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 4.5GHz; 45W; 14nm

Mobile Intel® HM370 Chipset

6GB GDDR6 nVIDIA® GeForce® GTX1660 Ti 192-Bit DX12

16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM

256GB Samsung PM981 M.2 SSD PCIe 3.0 x4 (Okuma: 3000 MB/s - Yazma: 1300 MB/s)

Evet 11 kuruluydu, Yeni aldıgım ssd'yi cıkardım eski ssd ye sıfırdan windows 10 kurdum. Sonra Yeni Ssd yi taktım Sorun aynı sekilde devam ediyor.
Şuan hem eski hem yeni takılı. Windowsta gözüküyor. ama bios veya boot menu ye girmeye calıstıgımda kitleniyor. acılış ekranında öyle kalıyor. Yeni Ssd yi sökmeden de acılmıyor.

1687651391331.png

Garip bir durum, başka bir bilgisayara yeni aldığın SSD'yi tak ve ona Windows 10 kur. Sonra kendi bilgisayarına takıp dene. Açılırsa Windows 11'e yükselt.

Daha önce Windows 11 kurduğun için güvenlik olaylarından dolayı kitleniyor olabilir. Bios'u sıfırlamayı dene.

Windows 10 kurulum USB hazırla bilgisayarına tak. İki SSD'yide çıkart. Bios'a gir boot sıralamasında USB seç. Yeni SSD'yi tak ve çalıştır.

SSD sorunlu olabilir.

Vatan bilgisayara götürdüm sağolsunlar orda denediler ssd yi hatta windows ta yüklediler. Senin dediğin gibi denedik ama olmadı.

Sorunu çözebildin mi?

Başka bir SSD ile deneme şansın varsa cihazda mı yoksa SSD de mi sorun var öğrenebilirsin.

Benim tahminimce bios'da bir sıkıntı var. Yada aldığın m2 SSD uyumsuz.

Vatan bilgisayara götürdüm sağolsunlar orda denediler ssd yi hatta windows ta yüklediler. Senin dediğin gibi denedik ama olmadı.
sorunu çözebildiniz mi? bende de Abra A7 V11.1 bilgisayarda oldu. Aynı marka SSD. SSd takılı iken ne bilgisayar açılıyor ne de bios menüsüne giriliyor. SSD yi çıkarınca bilgisayar sorunsuz açılıyor ve Bios menüsüne de girilebiliyor. Monster servis e yolladım, bios güncellemesi de yapıldı ama sorunum hala devam ediyor.

sorunu çözebildiniz mi? bende de Abra A7 V11.1 bilgisayarda oldu. Aynı marka SSD. SSd takılı iken ne bilgisayar açılıyor ne de bios menüsüne giriliyor. SSD yi çıkarınca bilgisayar sorunsuz açılıyor ve Bios menüsüne de girilebiliyor. Monster servis e yolladım, bios güncellemesi de yapıldı ama sorunum hala devam ediyor.
Sende ki sorunda aynısı mı biraz daha detaylı anlatır mısın?

Aynı SSD'den bir tane daha aldın ve ekleme mi yaptın?

sorun tamamen aynı. Crucial P3 M2 SSD aldım. bilgisayarımdaki boş M2 yuvasına taktım. İlk taktığımda diski gördüm. fakat bilgisayarı 2. ye açmaya çalıştığımda açılmadı. SSD yi söktüm ve açıldı. SSD takılı iken hem açılmıyor hem bios menüsüne girmiyor. Bilgisayar açılır gibi olup siyah ekranda kalıyor. SSD yi söktüğümde sorunsuz şekilde açılıyor, bios menüsüne de giriyor.

Cihazındaki diğer diskin veya disklerin modelleri ne?

diğeri toshiba rc500 ve bir adet sata ssd. konuyu açan arkadaş çözüm bulabildi mi acaba merak ettim.

Bu konuyu açan arkadaş Samsung 980 SSD alarak sorununu çözdü. Uyumsuzluk yapıyormuş aldığı Crucial SSD.

Sen sistemindeki diğer SSD'leri söküp açmayı denedin mi sende de bir uyumsuzluk problemi var gibi. Yada diğer SSD'ler ile aynı veri yolunu kullandığı için problem yaşıyor olabilirsin.

teşekkürler. ben de aldığım yere geri göndermeyi düşünüyorum ama bir arkadaşımda deneyeceğim. Eğer onda çalışırsa boşu boşuna uğraşmaya gerek yok. İlginize teşekkürler.

Geri