Low Profile Kartların Dezavantajı Nedir?

yesososo

Astsubay Kıdemli Başçavuş
PC Puan
29

Ürün bu. Normal tek fanlı ekran kartlarından daha ucuz gözüküyor ve çift fanlı. Low Profile olması neyi tetikler? Bu arada tüm foruma iyi bayramlar :)

İyi bayramlar @yesososo

Bazı kasaların içerisine sadece Low Profile kartlar sığıyor o yüzden varlar. Normal kasaya takarsan da çok az yer kaplıyor, ben çok seviyorum küçük ama güçlü kartları :)

low-profile-ekran-karti-nedir-ne-ise-yarar-hangi-kasalara-takilir.jpg

Dezavantaj olarak daha küçük soğutma bloğu konuyor ve fanları da küçük olduğu için biraz daha ses yapabiliyorlar, çok ısınan bir çipe sahipse.

Bu arada GT 1030 Low Profile kartı fansız olsa bile kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse soğuyor.

İyi bayramlar @yesososo

Bazı kasaların içerisine sadece Low Profile kartlar sığıyor o yüzden varlar. Normal kasaya takarsan da çok az yer kaplıyor, ben çok seviyorum küçük ama güçlü kartları :)

Ekli dosyayı görüntüle 845
Dezavantaj olarak daha küçük soğutma bloğu konuyor ve fanları da küçük olduğu için biraz daha ses yapabiliyorlar, çok ısınan bir çipe sahipse.

Bu arada GT 1030 Low Profile kartı fansız olsa bile kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse soğuyor.
Attığım model, tek fanlı 1650S veya tek fanlı 1650'ye göre daha mı soğuk olur yoksa daha mı ısınır?

Attığım model, tek fanlı 1650S veya tek fanlı 1650'ye göre daha mı soğuk olur yoksa daha mı ısınır?
Soğutma bloğu büyükse mantıken daha kolay serinleyecektir. Ayrıca fan çapı büyüdükçe daha düşük devirde daha fazla hava basacaktir, buda sessizlik demek.

Bu iki çip'de çok ısınmıyor. Dolayısıyla ısı konusunda sıkıntı çıkartmazlar. Ama benim tavsiyem GTX 1650 Super alacakların normal versiyon almaları yönünde.

Minik fanlar iki yıl sonra ses çıkarmaya başlıyor, yağlanması gerekiyor.

Geri