Intel Core Ultra 5 250K Plus Alınır Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagriji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 388
İndirim Kralı WhatsApp Kanalını Takip Etmek İçin Tıkla

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Mekanın Sahibi
PC Puan
125,913
Intel'in LGA1851 soket için yeni çıkartmış olduğu Intel Core Ultra 5 250K Plus işlemcisi alınır mı beraber inceleyelim 👇

Intel Core Ultra 5 250K Plus Alınır Mı inceleme teknik özellikleri fiyatı nasıl tavsiye eder m...jpg

Baştan şunu söylemek istiyorum, bir kez sistem toplayayım işlemci değiştirmeden uzun süre o sistemi kullanayım diyorsanız bu işlemci tam size göre (y)

Intel Core Ultra 5 250K Plus işlemcisi 6 performans, 12 verimlilik toplamda 18 adet fiziksel işlemci barındıran çok güçlü bir işlemci. Performans çekirdekleri 5.3 GHz hıza ulaşabildiği için tek çekirdek performansıyla ve tüm çekirdeklerini kullandığı senaryoda çoklu çekirdek performansıyla hem oyun hem de profesyonel kullanımda bu işlemci kullanıcısını fazlasıyla memnun edecektir. Oyun performansı için Intel bu işlemcisinin L3 önbellek miktarını 30 MB'a çıkartmış. Artık FPS tarzı rekabetçi oyunlarda da AMD karşısında rekabetçi. Intel Plus takısı alan işlemcilerin performansının artmasındaki en büyük neden işlemci içerisindeki devrelerin artık birbiri ile daha hızlı haberleşmesinden kaynaklanıyor. 2K veya 4K yüksek çözünürlüklü monitörle kullandığınızda işlemci daha da avantajlı hale geliyor.

Teknik Özellikleri

Performans Çekirdek Sayısı:
6 Core
Performans Çekirdek Frekans: 4.2 GHz - 5.3 GHz
Verimlilik Çekirdek Sayısı: 12 Core

Verimlilik Çekirdek Frekans: 3.3 GHz - 4.6 GHz
L3 Önbellek Miktarı: 30 MB
Doğal Bellek Hızı Desteği: 7200 MT/s
Entegre Grafik Birimi: Var
Donanımsal Yapay Zeka Hızlandırıcı: Var
Termal Tasarım Gücü: 125W TDP (159W PL2)
Max Çalışma Sıcaklığı: 105 °C
Üretim Teknolojisi: 3 nm TSMC
Soket Türü: LGA1851

Intel Core Ultra 5 250K Plus Alınır Mı teknik özellikleri performans karşılaştırma.jpg

Intel Core Ultra 5 250K Plus işlemcisi 1080p çözünürlükte RTX 5070 Ti veya RX 9070 XT ekran kartlarını besleyecek güçte. Ayrıca monitör çözünürlüğünüz 2K veya 4K ise daha güçlü ekran kartlarını da tercih edebilirsiniz. Özellikle 3D modelleme, yüksek kaliteli video editleme gibi işler için bir işlemci arayışındaysanız LGA1851 soket uyumlu Intel işlemciler sizin için en mantıklı seçenek gibi duruyor. Ayrıca işlemci içerisinde dahili yapay zeka hızlandırıcı NPU birimi sayesinde destekli uygulamarda fark edici hız avantajı sağlayabilirsiniz.

Intel bu işlemcisinde 7200 MT/s DDR5 hızını garanti olarak destekliyor. Daha önce 6400 MT/s olduğu için RAM kontrolcüsünde önemli bir iyileştirme yapılmış. İşlemci en zorlayıcı koşulda 159 watt güç tüketimine ulaşabiliyor, bu demek oluyor ki soğutucu konusunda çok masrafa girmenize gerek yok. İyi bir markanın 120 mm kule tipi soğutucusu bile işinizi görecektir. Oyunlarda ortalama 80 watt civarında güç tükettiğini gözlemledim erken test sonuçlarında, gayet verimli işlemci.

Intel Core Ultra 5 250K Plus işlemcisi AMD tarafında Ryzen 5 9600X'e rakip bir işlemci fakat bence Ryzen 7 9700X yerine bile tercih edilebilir. Oyun konusunda rekabetçi olan 250K Plus çoklu çekirdek gerektiren uygulamalarda Ryzen 5 9600X'e iki katına varan fark atıyor ve Ryzen 7 9700X'den çoklu çekirdek performansında daha güçlü. Bu işlemcinin kaderini tamamen fiyatlandırma belirleyecek. Eğer Ryzen 5 9600X ve Ryzen 7 9700X arasında bir fiyatlandırmaya sahip olursa Intel geri döndü diyebiliriz. Fiyatı Ryzen 7 9700X'den yüksek olsa bile hala tercih edilebilir çoklu çekirdek performans gücü var.

Oyunlarda izlediğim kadarıyla çok başarılı, yüksek çözünürlüklü monitörde 250K Plus'u kullanacaksanız daha da mantıklı hale geliyor. Eğer Intel Core Ultra 5 250K Plus işlemcisi şuan ki piyasa koşullarında 12.000 TL gibi fiyattan satılırsa Ryzen 5 9600X ve Ryzen 7 9700X işlemcilerine bu fiyatlardan see you later deriz. Ben bu yazıyı yazdığımda Ryzen 5 9600X işlemcisi 9.985 TL, Ryzen 7 9700X işlemcisi ise 13.560 TL fiyatından satılmakta.

Intel Core Ultra 5 250K Plus Alınır Mı?

Konunun başında yazdım bir işlemci alacağım değiştirmeden yıllarca yüksek performanslı olarak kullanayım diyorsanız aşırı mantıklı bir işlemci. Oyun dışında iş kullanımı için de kullanacaksanız kesinlikle Intel Core Ultra 5 250K Plus size avantaj kazandıracaktır. Özellikle ilerde 4K monitöre geçerim, güçlü ekran kartı alırım ama işlemci değiştirmeyle de uğraşmayayım diyorsan doğru işlemcini buldun diyebilirim.

Güncelleme: Intel Core Ultra 5 250K Plus işlemcisinin fiyatı açıklandı. Ryzen 7 9700X'den ucuz olması sevindirdi. Fakat ben çok daha agresif bir fiyatla geleceğini düşünüyordum ama bu fiyatta kabul edilebilir :cautious:

Fiyat: 12.999 TL

Satın Almak İçin Buraya Tıkla

Intel Core Ultra 5 250K Plus İçin Anakart Önerisi

Intel Core Ultra 5 250K Plus İçin Anakart Önerisi fiyat performans en iyisi.png

Anakart olarak bu işlemciyle Colorful BATTLE-AX B860M-GHA WIFI V20 tercih edebilirsiniz. PCIe 5.0 destekli, 3 adet M.2 SSD desteği var, güçlü VRM tasarımına sahip, Wi-Fİ ağ adaptörü var. Özellikle oyuncuları memnun edecek uzun süre güncel kalacak bir anakart.

Fiyat: 6.299 TL

Satın Almak İçin Buraya Tıkla

Bilgisayarlar hakkında tüm sorularınız için konu açarak beni etiketleyebilirsiniz (y)

---------------REKLAM---------------
Reklam
------------------------------------

Geri