INNO3D GTX 1660 X2 Twin OC fanı oyuna girer girmez %100'de çalışıyor

PC Puan
3
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

Bugün bir teknoloji mağazasından Cooler Master'ın bir termal macununu aldım ve ekran kartıma sürdüm ekran kartımın soketlerini takıp bilgisayara geri taktım ancak sıcaklık değerleri normal olmasına rağmen oyuna girer girmez GPU fanları otomatik %100'e çıkıyor ve aşırı derecede gürültü çıkarıyor. MSI Afterburner programından baktığımda ise ekran kartı fanının %50-%40 arasında olduğunu görüyorum. Denediklerim kartı söküp macunlayıp yeniden takmak. DDU ile temiz kurulum yapmak.
Ancak sorun hala devam etmekte arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi akşamlar.

Sistem: R5 3500X, INNO3D GTX 1660 X2 Twin OC, ASUS B450M Dragon, 16 GB Crucial Ballistix.

Belleklerin termal padlerinde sorun olabilir. Yazılımsal değil fizeksel bir sorun var ortada.

İşlemcinin etrafındaki belleklerin üzerinde termal pad olması gerekiyor onları kontrol et. Ayrıca termal macun uygulamasını da kontrol et, bir yerde yanlış yapmışsın.

Furmark ile stres testi yapar mısın yine fanlar %100 oluyor mu?

Ayrıca ekran kartı GPU sıcaklığı kaç gösteriyor ona bak.

İşlemcinin etrafındaki belleklerin üzerinde termal pad olması gerekiyor onları kontrol et. Ayrıca termal macun uygulamasını da kontrol et, bir yerde yanlış yapmışsın.
Hocam önceki termal macunu itina ile temizleyerek internette gördüğüm çarpı ''X'' şeklinde ki uygulama tarzı ile ortalama miktarda uyguladım ancak sorun devam etmekte. Ayrıca kartı söktüğümde işlemci belleklerinde termal pedler yoktu sadece soğutucunun kartın üzerinde ki bazı bobin şeklindeki yerlere temas eden ped'e benzer yapışkan bir madde vardı

30dk lık Furmark testi yaptım 1080p fanlar aynı şekil direkt %100'e çıkıyor. Sıcaklık 73-75 arası ilerledi fan %sine baktığımda ise Furmark verileri %48-%52-%55 değerlerini gördü ama bu arada fanlar yine full %'de de ve RPM de dönüyordu

Mosfetlerin üzerindeki termal padler yüzündende olabilir bu sorun. Sonuçta oyuna girince oluyor, çip kadar bellekler ve mosfetlerde ısınıyor.

Başka bir bilgisayara takıp ilk önce sorunun ekran kartında olup olmadığını öğren. Eğer yine sorun devam ediyorsa, ekran kartını olması gerektiği gibi elden geçirirsin.

Mosfetlerin üzerindeki termal padler yüzündende olabilir bu sorun. Sonuçta oyuna girince oluyor, çip kadar bellekler ve mosfetlerde ısınıyor.

Başka bir bilgisayara takıp ilk önce sorunun ekran kartında olup olmadığını öğren. Eğer yine sorun devam ediyorsa, ekran kartını olması gerektiği gibi elden geçirirsin.
başka bilgisayarda deneme şansım pek yok ama termal macun yenileme sonrası bu sorun oluştuğu için ekran kartında problem olduğunu düşünüyorum. isterseniz akşam kartı tekrar söküp fotoğraf atabilirim belki görerek daha iyi yardımcı olabilirsiniz. ilginiz için teşekkür ederim.

Bir bilgisayarcıya götürsen aslında daha iyi olur. Hem test eder hem de düzgün uygulama yapar.

Geri