Hdmi to Vga Görüntü Vermiyor

caner51714

Çavuş
PC Puan
11
Şuanda kullandığım monitörde sadece vga çıkışı mevcut. hdmi to vga aktif dönüştürücü gt 1030 ile sorunsuz çalışıyor. Monitör native çözünürlüğü 1440*900 60hz görüntüyü verebiliyor. Dvr cihazında kullanmak için vga çıkışlı 1600*1200 monitör aldım ama dvr cihazında (hem vga hem de donusturucu ile) ve pc de dönüştürücü ile çalışmıyor. Surekli açılıp kapanıyor. Sadece eski vga çıkışlı bir ekran kartı taktigimda görüntü veriyor. Eski kart ile görüntü alıp monitör osd menusunden cikis sinyalini dijitale(sadece vga çıkışı mevcut) aliyorum 2-3 saniyeligine görüntü gidiyor sonra tekrar geliyor. Ayni sekilde dijital cikisa alip görüntü gelmeden monitörü kapatip 1030'a hdmi to vga ile bagliyorum goruntu geliyor. Pc yi kapatana kadar da gitmiyor. Ertesi gün yine aynısı oluyor. Çözünürlük uyumsuzluğu olsa boot ekranini görmem lazım. Kullandigim monitorde uyumsuz çözünürlükte masaüstü gelince input not supported yazıyor.
Sorun dönüştürücüden kaynaklı gibi geldi ama vga(analog) çıkışı olan dvr cihazında da görüntü vermiyor. Ama dvr da standby moduna geciyor monitor. Dönüştürücü deki gibi surekli açılıp kapanma yapmıyor. Uydu alıcısı ile de denedim yine görüntü vermedi.
Özetle yeni bir dönüştürücü ile sorun çözülür mü?

beynim yandı :D Bu saatte ben tam anlayamadım ama denemen lazım sorunun nerede olduğunu anlaman için, zaten kartta sorun yoktur muhtemelen dönüştürücüdedir

beynim yandı :D Bu saatte ben tam anlayamadım ama denemen lazım sorunun nerede olduğunu anlaman için, zaten kartta sorun yoktur muhtemelen dönüştürücüdedir
Basit aslinda iki monitor var. Biri dönüştürücü ile surekli kullandigim. Digeri dvr kayıt cihazi için aldığım. İkisi de vga cikisa sahip. Yeni aldigim monitörü pc ye dönüştürücü ile baglayinca surekli açılıp kapanıyor. Ama vga çıkışlı kart ile çalışıyor. Dvr cihazının vga çıkışına bağlandığım zaman da standby moduna gecip görüntü gelmiyor. Sorun monitörün dönüştürücü ile pc ye bağlanınca monitörün sürekli açılıp kapanması.

Dönüştürücü kullandığım monitörde çalışıyor. Yine de başka dönüştürücü alıp deneyeceğim
Hocam metni tam okuyamadım ama dönüştürücülerde net bir şey söylemek tam doğru değil.

Laptopumda çalışan dönüştürücü, dahili grafikli bilgisayarımda çalışmıyordu. Umarım halledebilirsiniz.

Geri