Hangisini toplamak daha mantıklı? Ryzen 3 3100 vs i3 10100F

HasanYilmaz

Onbaşı
PC Puan
3
Başlıkta belirttiğim gibi hangisiyle sistem toplamak daha mantıklı? Videoları izlediğim kadarıyla 10100F daha iyi oyun performansı sunuyor, ama herkes Ryzen 3 3100'lü sistem topla diyor, kafam karıştı biraz.

B450 anakartla beraber Ryzen 3 3100 alman bence daha mantıklı. Hem de bol bol işlemci seçeneğin var, ilerde yükseltirken sorun yaşamazsın. Ayrıca 3600 mhz bellek takıp ve biraz oc yaparsan çok güzel performans alırsın (y) Intel tarafında her şey kısıtlanmış, oc yok yüksek bellek hızı desteği yok, anakartlar çok pahalı, üst seviye işlemcileri çok pahalı...

Kutudan çıktığı gibi kullanacağım diyorsan 10100F'li sistem kurmak mantıklı gözüküyor. AMD sistemin mantıklı olabilmesi için B450 çipsetli bir anakart alman lazım. OC desteği, yüksek frekans Ram desteği, geniş işlemci yükseltme seçeneği gibi avantajları oluyor bu şekilde, tabi ki biraz daha fazla ödüyorsun.

Geçen günlerde çok güzel fiyatlar vardı Intel tarafında.

Kutudan çıktığı gibi kullanacağım diyorsan 10100F'li sistem kurmak mantıklı gözüküyor. AMD sistemin mantıklı olabilmesi için B450 çipsetli bir anakart alman lazım. OC desteği, yüksek frekans Ram desteği, geniş işlemci yükseltme seçeneği gibi avantajları oluyor bu şekilde, tabi ki biraz daha fazla ödüyorsun.

Geçen günlerde çok güzel fiyatlar vardı Intel tarafında.
Anca elime para geçti, eski sistemi sattım ekran kartsız notebook'la takılıyorum. Güzel bir AMD sistem bekliyorum o zaman senden. 4000 - 4500 arası.

bence 10100F ama sen bilirsin tabide benchmarktan bak istersen knk orası fikrini kesinleştirir

Geri