Berkant
Astsubay Kıdemli Üstçavuş
Konuyu hemen hemen güncel tutmaya çalışacağım günümüzde maalesef vergi kurları, doların artması nedeniyle iyi bir donanımlı bilgisayarlara geçmemiş arkadaşlarımız veyahut oyun oynarken bilgisayarında anlık donma yaşayanlar için yardımcı olması amacıyla pc hızlandırma rehberi yazıyorum. Oyun oynarken tahmini olarak 15-20 FPS artışı görülebilir.
Genelde youtubeda sürüce videosu bulunmakta ve bazılarınızın bildikleri yöntem bunlar ama ben etkisini gördüm sizede tavsiye ederim.
Genelde youtubeda sürüce videosu bulunmakta ve bazılarınızın bildikleri yöntem bunlar ama ben etkisini gördüm sizede tavsiye ederim.
- Öncelikle arkadaşlar masaüstünüzün çok temiz olması gerekiyor gereksiz klasörler uygulamalara yer vermemeniz gerekiyor hepsini benim gibi bir klasörde toplayabilirsiniz.
- Yeni gelen windows sürümleri ile birlikte odaklanma yardımı adında bir özellik getirildi bu özellik aşırı gereksiz oyun oynarken arkada çalışır ve hiçbir vasıfı yoktur. Kapatmanızı şiddetle tavsiye ederim.
->Kapatmak için: Başlat menüsüne tıklayıp arama yerine "Odaklanma Yardımı" yazmanız yeterli olucaktır. Açılan pencerede odaklanma yardımını kapatabilirsiniz.
- Windows açılış hızımızın hızlanması için gereksiz olan uygulamaları kapatmamız gerekli bu işlemler için "Görev Yöneticisi" Açıyoruz, "Başlangıç" menüsüne gidip gereksiz olan uygulamaları devre dışı bırakıyoruz.
- Nvidia denetim masası üzerinden ayar yaparakta fps arttırmı gerçekleştirebiliriz. Bunun için "Nvidia Denetim Masasını" açalım. "Görüntü Ayarlarını Ön Ayarla" bölümünden "Benim tercihlerimi kullan" tikine basıp çubuğu perfonmasa kaydırmanız yeterli olucaktır.
- Gereksiz kalabalık dosyalardan kurtulma işlemi için "win+r" kısayolunu yada arama yerine "çalıştır" yazarak çalıştıra gidiniz. Sırayla arama yerine %temp%, temp yazarak gereksiz dosyalardan kurtulunuz. O dosyaları silmeniz herhangi bir zarar vermez!
- En son olarakta bilgisayar donanımlarınızı sürücülerinizi driverlarınızı güncel tutmanız çok önemlidir.
Evet arkadaşlar bunu güncel tutmaya çalışacağım yeni yöntemler buldukça yazıcam sizinde bildikleriniz varsa yorumda belirtmeniz iyi olur.
aynı zamanda bu konu ile alakalı bir youtube linki bırakıyorum.
Youtube
aynı zamanda bu konu ile alakalı bir youtube linki bırakıyorum.
Youtube