Gaming laptop aşırı ısınma sorunu

UnrespectfulBoy

Acemi Er
PC Puan
1
Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce sıfır bir oyuncu laptobu aldım.

Oyunlarda güzel fps değerleri alıyorum fakat işlemcim anormal ısınıyor.

Dying light oynarken 98-100 dereceleri gördüğüm oluyor.

oyunda en yüksek ayarlarda yaklaşık 190-200fps alıyorum. 200fps oynarken de 30a sabitleyip en düşük ayarlarda 30fps oynarken de işlemcim 90 derecenin

altına düşmüyor. Aklıma gelen bütün şeyleri yaptım, işlemcimin yükünü azaltmak için ekran kartımın yüzde 100ünü kullanmasının sağladım yine de sonuç değişmedi. Sonra rtss indirip değerlere baktım, işlemcim oyun içinde yüzde 15-20 arası çalışırken 95 derecelere çıkıyor. Yapabileceğim bir şey var mı?

Gpu: Rtx 3050

Cpu: i5-12500H

16 Ram

500ssd

Win11

Not: Fanlı bir laptop altlığı kullanıyorum

Cihazın modeli nedir?

Ayrıca altına koyduğun soğutucu cihazının hava almasını engelliyor olabilir, o yüzden alttaki soğutucuyu açmadan dener misin sicaklik azalıyor mu yoksa artıyor mu?

Farklı programlar ile işlemci sıcaklığını kontrol et gerçekten 100 dereceye ulaşıp ulaşmadığını kontrol et.

Sıcaklıkları kontrol etmen için HWMonitor öneririm. Programı aç oyunu oyna sonra Max degerlere bak.

Eğer sıcaklık 100 dereceye ulasiyorsa servise yolla normal değil.

Birde benim dediğim programla da bakta emin olalım. Sıcaklık sınırda yeni cihazda bu olmaması gerekiyor. Belki üretimde bir sorun vardır.

Biraz bakındım genel olarak sıcaklık sorunu olan bir kasaya sahip cihazın.

Galiba farklı markalarda bu kasayı kullanıyor, onlarda da sıcaklık sorunu var. Tam araştırmadım emin değilim.

Genel olarak artık sıklıkla 90 derece üstünde cihazlar görüyoruz. Belki uzun süre sorun çıkartmaz ama ömrünü normalden daha çabuk dolduracagi kesin.

Bende olsa bu cihaz sıvı metal uygulaması yapardım. Bende bu cihazda normal termal macun kullanılmış.

Tüm oyunlarda mı hep böyle sıcak çalışıyor?

Geri