Berkant
Astsubay Kıdemli Üstçavuş
FL Studio günümüzde de bazı rapperların kullandığı programdır, genel olarak beat yapımı dj mix karışımı yapma, remix şarkılar yapmak ve şarkıların değerleri ile oynanması sağlanan programdır. Kullanımı oldukça basit demek yanlış olur çok fazla eklentileri ile karışık bir programdır. benim gibi sesler ile uğraşmak isteyenler için önerdiğim bir programdır.
Bu konuda: Genellikle youtubeda da gördüğümüz bass boost şarkılara nasıl ekleniyor ona bakalım.
Bu konuda: Genellikle youtubeda da gördüğümüz bass boost şarkılara nasıl ekleniyor ona bakalım.
- Öncelikle FL Studio indirmek için:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
Uygulama nasıl kullanılır ?
->FL Studio programını açtıktan sonra sol en üst köşede file menüsünden "New" kısmına tıklıyoruz.
(eğer bu template alanında sütunlar gözükmüyor ise yine sol yukarda "Wiew yazan menüden" Playliste tıklayarak açabilirsiniz.)
-> Bir sonraki işlem herhangi bir şarkıyı sütunun birinci bölümüne sürüklemek yeterli olucaktır.
->Şarkıyı attıktan sonra kırmızı ile işaretlediğim yerden yeni bir "master mix" açıyoruz.
->Açılan mixer bölümünden kırmızı ile gösterdiğim slot1 kısmına tıklayıp "Fruity Parametric EQ2" bölümünü ekliyoruz. Önümüze bir menü daha gelicektir.
->Açılan bu menüden 1 yazan yuvarlağı 85Hz e getiriyoruz bass ve sub ın tam ortası, değeri ne kadar arttırırsak o kadar kötü olur tam denginde tutmak gerekir yoksa bass ile tizler birbirine karışır.
->Bu şekilde ayarlamanız gerekli.
-> En son işlem olarak "File menüsünden" Export kısmına tıklayıp MP3 file seçmeniz gereklidir daha sonra konumu seçip kaydedip bass boost müzik/şarkı dinleyebilirsiniz.
Nasıl bir sonuç aldığımızı görmeniz için 3 adet bass boosted song paylaşıyorum.
Aynı zamanda youtube da nasıl yapılır onu gösteren video paylaşıyorum.
->FL Studio programını açtıktan sonra sol en üst köşede file menüsünden "New" kısmına tıklıyoruz.
(eğer bu template alanında sütunlar gözükmüyor ise yine sol yukarda "Wiew yazan menüden" Playliste tıklayarak açabilirsiniz.)
-> Bir sonraki işlem herhangi bir şarkıyı sütunun birinci bölümüne sürüklemek yeterli olucaktır.
->Şarkıyı attıktan sonra kırmızı ile işaretlediğim yerden yeni bir "master mix" açıyoruz.
->Açılan mixer bölümünden kırmızı ile gösterdiğim slot1 kısmına tıklayıp "Fruity Parametric EQ2" bölümünü ekliyoruz. Önümüze bir menü daha gelicektir.
->Açılan bu menüden 1 yazan yuvarlağı 85Hz e getiriyoruz bass ve sub ın tam ortası, değeri ne kadar arttırırsak o kadar kötü olur tam denginde tutmak gerekir yoksa bass ile tizler birbirine karışır.
->Bu şekilde ayarlamanız gerekli.
-> En son işlem olarak "File menüsünden" Export kısmına tıklayıp MP3 file seçmeniz gereklidir daha sonra konumu seçip kaydedip bass boost müzik/şarkı dinleyebilirsiniz.
Nasıl bir sonuç aldığımızı görmeniz için 3 adet bass boosted song paylaşıyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Aynı zamanda youtube da nasıl yapılır onu gösteren video paylaşıyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: