Fiyat Performans Güç Kaynağı Önerisi (18 Ağustos 2021)

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Kurucu
PC Puan
14,895

450 lirayken bile önerdiğim Corsair CV550 güç kaynağı amazon.com.tr'de 350 liraya düşmüş bir konuyu hak ettiğini düşündüm :)

Kapasitesine ve kalitesine baktığımızda tam anlamıyla fiyat & performans ürünü diyebiliriz. Voltaj konusunda stabil bir ürün olduğu için özellikle OC yapanların tercih etmesi gereken bir ürün.

Corsair CV550 550W
corsair-cv550-550w-güç-kaynağı-inceleme-tavsiye-2021-alinir-mi-fiyat-performans-psu-onerileri-...jpg
corsair-cv550-550w-guc-kaynagi-inceleme-ici-test-pchastalari-fiyat-performans-psu-onerileri.jpg

12V Kanalı:
44A & 528W
Verimlilik: 80 Plus Bronze
Ekran Kartı Güç Çıkısı: 2 x 6+2 Pin
Sata Güç Çıkısı: 7 Adet
Molex Güç Çıkısı: 2 Adet

Artıları

Stabil Voltaj
Sessiz
Yüksek Verimlilik
Uygun Fiyat
Günümüz Kasaları İçin Yeterli Kablo Uzunluğu
Kaliteli Malzeme
Siyah Tek Renk Sarılı Kablolar
OVP Koruması (Aşırı Voltaj)
UVP Koruması (Düşük Voltaj)
SCP Koruması (Kısa Devre)
OTP Koruması (Aşırı Sıcaklık)
OPP Koruması (Aşırı Güç)

Eksileri

Fiyatı 450 lira olsa Fan Stop özelliği yok derdim ama bu fiyata bir eksiği var demek doğru olmaz :)

1060 6gb yaklaşık 200w çeker. x560 da o civarda olsa bence mümkün değil iki tane çalıştırması

ekleme: x560 ortalama 150w çekiyor yani iki ekran kartı bu psu ile bence sağlıklı değil
ortalama değil max 150 çekiyormuş bilemedim belki ikisini de çalıştırabilir

tm 1060 130 diyelim rx560 100 desek 320 geriye kalıyor anakart msıb460m-a pro işlemci 10400f iki adet kingston 8 gb ram 2666 mhz 2 adet rgb fan bunlarn gücünü bilmiyorum ama ne kadar yakarlar

max değerlere de bakmak önemli değil mi ama. En iyi performasını vermesi için gerekli olana sahip olmak lazım bence. Sonuçta iki tane gpu olucak sistemde 550 belki sorun yaratabilir diye düşündüm.
zaten açıkcası çok saglıklı değil ama mümkün isede baska bir güç kaynağı almak istemiyorum bu pc çalıştıgında işlemci çalışmayacak ram zorlanmayacak sadece yük ekran kartları üzerinde olacak

hesaplıyorum bir dakika

edit: 1 Hdd, 1tane de 250-500gb arası ssd ekledim. Geri kalanlar aynı max 150 çeker her şey sana da 400 kalır. Matematiği tutuyor ama ben hiç deneyimlemedim.

bu dediğiniz uefı ile bios a girmeye çalıştım bilgisayar kapanıp açılıyor ama monitör ışığı sarı yanıyor biosta görütü gelmiyor monitöre normalde yeşil olur

pc yi açıyorum yaklaşık 1 dk boyunca kapalı kalıyor sarı ışıkta sonra birden giriş bölümü çıkıyor şifre yazıp giriyor bilgisayar da da herhangi bir sorun sıkıntı yok o bir dk içinde neler dönüyor bilmiyorum :)
Aynı sorun bende de var. Monitör VGA olduğundan hdmi aktif donusturucu kullanıyorum. Sistem biosa giriyor ama görüntü gelmiyor, masaüstünde de aynisi oluyor. HDMI kablosunu ekran kartindan cikartip tekrar takinca duzeliyor. Güç seçeneklerinden hizli baslati kapatinca düzeliyordu. Belki sende de ise yarar.

Aynı sorun bende de var. Monitör VGA olduğundan hdmi aktif donusturucu kullanıyorum. Sistem biosa giriyor ama görüntü gelmiyor, masaüstünde de aynisi oluyor. HDMI kablosunu ekran kartindan cikartip tekrar takinca duzeliyor. Güç seçeneklerinden hizli baslati kapatinca düzeliyordu. Belki sende de ise yarar.
benğm ekran kartı vga birde onu deniyeyim teşekkürler

Geri