Fanlar Hızlı Çalışıyor Ses Çıkarıyor Nasıl Sesi Azaltabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Karen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Karen

Astsubay Üstçavuş
PC Puan
43
Fanlarımda molex ve 3 pin giriş var yalnız anakartımda 1 adet fan girişi var fanları 2 adet fanı birbirine bağlayıp anakarta takınca fanı kontrol eden çipin dokunulmayacak sıcaklığa ulaştığını fark ettim tek takınca sorunyok.

Kasamdaki 4 fanı nasıl kontrol edeceğim?

Bu ürün işini görecektir. Üzerine taktığın fanlar gerekli enerjiyi molex kablosu üzerinden alır. Fan hızlarını kontrol etmek için kontrolcü üzerindeki pwm bağlantısını anakartın fan yuvasına takacaksın, bu sayede anakartından ayarladığın hıza göre tüm fanlar dönecek. Türkiye'de 50 TL altına bulunabiliyor, Aliexpress'de daha ucuz yalnız vergi falan eklenince aynı paraya gelecektir.

fan-hizlarini-kontrol-etme-pwm-kontrolcu.jpg

Alttaki ürünün ise çalışma mantığı basit fanları takıyorsun tüm fanlar gücü molex üzerinden alıyor anahtar ile hızlı, yavaş veya kapalı olarak ayarlıyorsun. 35 TL altına bulunabiliyor bu üründe. Ama benim tavsiyem üstteki ürün, benimde ihtiyacım var belki alıp YouTube kanalıma incelemesini atarım :)

molex-to-3-pin-fan-kontrolcu-hiz-ayarlama-fanlari-yavaslatmak-istiyorum.jpg

Hocam link paylaşabilir misiniz Türkiye'de satan bulamadım :(

Verdim siparişi çok teşekkürler yardımın için fanları söktüm bugün o derece bıktım sesinden :D

Geri