Epic Games ve Steam çekişmesi son zamanlarda gündemde olduğu için kendi çapımda bir değerlendirme yapmak istedim
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bildiğiniz üzere Steam yıllardır aramızda olan köklü bir yapıya sahip ve Epic Games Store (bakın arkadaşlar Epic Games demiyorum Epic Games Store) çıkalı 2 yıl bile olmadı 2018 sonunda yayınlanan bir platform karşılaştırmamı buna göre yapacağım artı ve eksilerden bahsedeceğim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bildiğiniz üzere Steam yıllardır aramızda olan köklü bir yapıya sahip ve Epic Games Store (bakın arkadaşlar Epic Games demiyorum Epic Games Store) çıkalı 2 yıl bile olmadı 2018 sonunda yayınlanan bir platform karşılaştırmamı buna göre yapacağım artı ve eksilerden bahsedeceğim.
1- Bildiğiniz üzere Steamde kullancıların sosyal ve aralarında iletişimi sağlamaları için gerek oyun yorumları gerek rehberler oyunlar için modlar paylaşabilecekleri, tavsiyeler yapabilecekleri, aralarında ticaret yapabilecekleri bir ortam(Steam workshop) var Epic Games Store da henüz böyle bir platform bulunmuyor.
2- Steam üzerinde yayıncılık yaygın olmasada yayın yapılabilcek bir platforma da sahip Epic Games Store da böyle bir özellik bulunmuyor
3- Steam arayüz konusunda da Epic Games Store da bulunmayan bir özelliğe sahip. Oyunlarda kazanabileceğiniz başarımlar seviye atlama ve oyunlardaki ekran görüntüleriniz ile dizayn edebileceğiniz bir kullanıcı profilide steam üzerinde bulunmakta.
Bu maddeler belki daha da arttırılabilir ancak benim yorumum şöyle ki;
Arkadaşlar Epic Games Yaptığı indirim ve kapanyalarla döviz kuru farkından dolayı oyun alamayan oyunculara hitap etmekte başarılı ancak arayüz konusunda Steamden geri kaldığı da aşikar. Türkiye de döviz kurundan dolayı sorun yaşayan bir kitleye sahip. Epic Games den oyun alıp eğlenmek isteyenler sadece oyuna bakmak isteyenler için ideal olabilir. Ancak profesyonel bir karşılaştırma yaparsak Epic Games şimdilik Steam in arkasında diyebilirim. Sonuçta bi oyun alınacağı zaman oyunu aldığımız platform yine Steam oluyor, şahsen ben Epic Gamesden ücretsiz oyunları toplamaktan başka bişey yapmıyorum çoğunlukta böyle olduğuna eminim ve başta da dediğim gibi Epic Games 2 yılını bile doldurmadı bunu da göz önünde bulundurmak lazım.