Ekranda pikseller gidip geliyor sorun hangi parçada?

Kimblee

Er
PC Puan
3
Merhaba 2 hafta önce Alienware 2523hf modelini satın aldım. 1660 super ekran kartı kullanıyorum. Discord üzerinden veya bazen masaüstünde bu tarz pikseller gidip geliyor gibi oluyor. Tam olarak ne olduğunu ben de anlayamadım. Yani NVIDIA'dan aldığım kayıtta gözüktüğüne göre sorun monitörde değildir diye düşünüyorum. Ekran kartının da garantisi mevcut eğer sorun ekran kartındaysa garantiye yollamayı düşünüyorum. Ekran kartı Asus'un Tuf gaming serisi ve 87 derecelerde çalışıyor genelde. Sıcaklıktan dolayı bu sorun yaşanıyor olabilir mi? Asusun teknik destek servisini aradığımda 95 dereceye kadar normaldir bu şekilde kullanın demişlerdi. Bu sorun neyden olabilir yardımcı olur musunuz?

Hz düşürüp dener misin aynı sorunu yaşıyor musun. Birde görüntü kablosunu değiştirmeyi dene kutu içinden HDMI kablo çıktıysa onu tak.

240 Hz dene aynı sorun devam ederse 144 Hz dene. Ekran kartın bu yüzden sorun çıkartıyor olabilir.

Hz düşürüp dener misin aynı sorunu yaşıyor musun. Birde görüntü kablosunu değiştirmeyi dene kutu içinden HDMI kablo çıktıysa onu tak.

240 Hz dene aynı sorun devam ederse 144 Hz dene. Ekran kartın bu yüzden sorun çıkartıyor olabilir.
Sadece discord ve Chrome üzerinde olduğunu keşfettim. İkisinde de donanım ivmesi özelliği açıkken yapıyor sadece. Donanım ivmesini kapatınca sorun çözülüyor. Fakat bu sefer de yavaş çalışıyor discord. Donanım ivmesi açıkken neden yaptığını öğrenmeye çalışıyorum şimdi de :D

O özelliği açında ekran kartına yükleniyor demekki. Senin cihazda bir donanım uyumsuzluğu sorunu var. Ekran kartına yatırım yapma zamanın gelmiş bence :)

O özelliği açında ekran kartına yükleniyor demekki. Senin cihazda bir donanım uyumsuzluğu sorunu var. Ekran kartına yatırım yapma zamanın gelmiş bence :)
Ekran kartını geçici süreli böyle aldım zaten yükselteceğim. Fakat forumlarda araştırdıkça gördüm ki bu sorunu çok fazla yaşayan insan var. 3060'la 4060'la falan yaşayan da birçok insan varmış. Artık böyle kullanıp görmezden gelmek lazım gibi yapacak bir şey yok sanırım.

Hz düşürmeyi denedin mi ekran kartının görüntü çıkışlarına baktım 360 Hz desteği yazmıyor.

Hz düşürmeyi denedin mi ekran kartının görüntü çıkışlarına baktım 360 Hz desteği yazmıyor.
Hz düşürünce de normal bir şekilde çalışıyor. valorant, cs2 vb. oyunlarda 360 hz olarak kullanıyorum. Ekran kartının hz desteği diye bir özellik oluyor mu ki?

Evet görüntü çıkışlarının versiyonları var, ekran kartının sayfasına gir orada yazıyor. Onları araştırınca goreceksin Max ne kadar desteklediğini.

Evet görüntü çıkışlarının versiyonları var, ekran kartının sayfasına gir orada yazıyor. Onları araştırınca goreceksin Max ne kadar desteklediğini.
Baktım fakat bulamadım öyle bir şey. Nereden bakmam gerekiyor? NVIDIA'nın sitesinden mi? Bu arada displayport kablosuyla bağlıyorum 360 hz yazıyor monitörde vs vs her yerde ama

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Ekran kartın bu sanırım

DisplayPort 1.4 görüntü çıkışı var. Normalde 360 Hz destekliyor ama daha öncede senin yaşadığın sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm. Ekran altında çizgiler v.s. çıkması gibi. Bu sorunu yaşayanların Hz düşürünce ve güncel güçlü ekran kartı alarak sorunu çözdüklerini gördüm.

Sorunu monitörde arama monitörlük birşey yok. 360 Hz'i kullanmak istiyorsan güçlü işlemci, güçlü ekran kartına ihtiyacın var.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Ekran kartın bu sanırım

DisplayPort 1.4 görüntü çıkışı var. Normalde 360 Hz destekliyor ama daha öncede senin yaşadığın sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm. Ekran altında çizgiler v.s. çıkması gibi. Bu sorunu yaşayanların Hz düşürünce ve güncel güçlü ekran kartı alarak sorunu çözdüklerini gördüm.

Sorunu monitörde arama monitörlük birşey yok. 360 Hz'i kullanmak istiyorsan güçlü işlemci, güçlü ekran kartına ihtiyacın var.
Evet ekran kartım bu. Dediğim gibi geçici süreliğine almıştım zaten. İşlemci olarak da Ryzen 5 5600 kullanıyorum. 25.000 TL gibi bir bütçem var ekran kartı için şuanlık. 2024'ün son çeyreğinde 5000 serisi tanıtılacak fark çok olacak diyorlar şuan onu bekliyorum açıkçası. 5000 serisi çıkınca paramın yettiği 5000 serisini alacağım galiba :D. Bu bütçe için sizin öneriniz nedir?

360 Hz için işlemcin bile çok düşük. Konu açsan öneri yapın diye 5800X3D altını önermezler sana. Sen baya üst lige çıkmışsın 360 Hz monitör alarak :D

5700X işini görür. Yanına da ikinci elden RX 6700 XT veya RTX 3060 Ti alabilirsin. Bu donanımlar bence seni uzun bir süre idare eder.

Cihazının Ram'i ne bu arada?

360 Hz için işlemcin bile çok düşük. Konu açsan öneri yapın diye 5800X3D altını önermezler sana. Sen baya üst lige çıkmışsın 360 Hz monitör alarak :D

5700X işini görür. Yanına da ikinci elden RX 6700 XT veya RTX 3060 Ti alabilirsin. Bu donanımlar bence seni uzun bir süre idare eder.

Cihazının Ram'i ne bu arada?
Ram şuan 16 GB kullanıyorum. Onu da 32 GB'ye tamamlayacağım yakın zamanda. 5800x3d çok pahalı diye almadım. 12 bin TL 5800x3d'ye vereceğime ddr5 ram + am5 anakart + r5 7500f almak daha mantıklı diye işlemci almıyorum. Bu arada 1660 super + ryzen 5 5600 kombinasyonuyla valoda 400 fps altını cs2'de 4:3 çözünürlükte de 300 fps altını görmüyorum. Bu yüzden pek de acelem yok ekran kartı için açıkçası şuanlık bana yetiyor ekran kartı 360 hz için. Hocam 25.000 tlye 3060 ti mi alayım almışken şöyle bi 4070 4070 super falan almak istiyorum gta 6 falan da oynarız zamanı gelince :D.

Ben senin yerinde olsam cihazda tek 16 GB Ram varsa onu 2x8 veya 2x16 yaparım.

Sonra RTX 3060 yükseltmesi yaparım bu şekilde idare ederim.

Daha sonra DDR5 tabanlı cihaza geçerim. Yani şuan elinde olan cihaza daha fazla yatırım yapmam satarım sıfır güncel bir DDR5 cihaz alırım veya toplarım.

Ben monitörünü tam besle diye yazdım bunları. GTX 1660 Super ile o monitör hiç olmamış.

Ben senin yerinde olsam cihazda tek 16 GB Ram varsa onu 2x8 veya 2x16 yaparım.

Sonra RTX 3060 yükseltmesi yaparım bu şekilde idare ederim.

Daha sonra DDR5 tabanlı cihaza geçerim. Yani şuan elinde olan cihaza daha fazla yatırım yapmam satarım sıfır güncel bir DDR5 cihaz alırım veya toplarım.

Ben monitörünü tam besle diye yazdım bunları. GTX 1660 Super ile o monitör hiç olmamış.
0dan sistem dizme şansım yok. Zar zor bunu toplayabildim zaten. İnternetten araştırdığım kadarıyla r5 5600'e ekran kartı max 4070 takabilirsiniz diyorlar. Ben de 4070 takmayı düşünüyorum. Zaten beni 3 sene idare etsin yeter sonrasında çalışmaya başlayınca kendim daha iyisini toplarım diye düşünüyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

RTX 4070'i beslemek istiyorsan 5800X3D alman şart gibi birşey. 5600'e 4070 takarsan darboğazın dibine vurursun. 4K 60 Hz monitörün olsa yük ekran kartına biner işlemci kurtarabilir ama sen 1080p'de 360 Hz istiyorsun, işlemci besleyemez.

Donanım yükseltmeni kontrollü ve uygun şekilde yapmalısın. Monitörüne uygun şuanda donanımlar Ryzen 5 5600, RTX 3060, 2x8 16 GB Ram.

İşlencim için RX 6700 XT ve RTX 3060 Ti üstüne çıkmanı önermem.

RTX 4070'i beslemek istiyorsan 5800X3D alman şart gibi birşey. 5600'e 4070 takarsan darboğazın dibine vurursun. 4K 60 Hz monitörün olsa yük ekran kartına biner işlemci kurtarabilir ama sen 1080p'de 360 Hz istiyorsun, işlemci besleyemez.

Donanım yükseltmeni kontrollü ve uygun şekilde yapmalısın. Monitörüne uygun şuanda donanımlar Ryzen 5 5600, RTX 3060, 2x8 16 GB Ram.

İşlencim için RX 6700 XT ve RTX 3060 Ti üstüne çıkmanı önermem.
bu tarz yabancı videolarda max 4070 ti öneriyorlar. Her türlü ekran kartının tam performans vermeyeceğini ben de biliyorum ama o kadarına da ihtiyacım yok zaten. Bana cs2'de 4:3 360 fps üstü versin bir de yüksek ayarlarda gta 6 oynayabileyim yeter bana. başka oyun oynamıyorum zaten. 3060 ti alırsam gta 6 oynayamayacağım veya ayarları kısmak zorunda kalacağım. O yüzden ölü yatırım gibi geliyor şuan 4070 altında bir kart almak.

Şimde sen 4K 60 FPS oyun oynamak istersen Ryzen 5 5600 ve RTX 4070 kullanabilirsin. Yük ekran kartına binecektir bu kullanımda.

Ama sen 1080p'de 360 Hz hedefliyorsun. RTX 4070 alırsan bütün yük işlemciye binecek yüksek FPS almayı bırak oyun bile oynayamayacaksın darboğazdan dolayı.

Monitörünü tam anlamıyla beslemek istiyorsan senin önceliğin sağlam işlemci olmak zorunda.

Ayrıca RTX 3060 alırsan çöp olmayacak geri satarsın hızlıca. Sen şuan anı kurtar ve GTX 1660 Super'i değiştir. Sonra işlemciyi yükselt, daha sonra yine ekran kartını yükselt.

Geri