Ecs g41t-m7 anakarta parça önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cg2611
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 602

Cg2611

Acemi Er
PC Puan
1
Merhabalar, İkinci el olarak ucuz yollu bir masaüstü aldım. E6500 pentium dual core işlemci, AMD Radeon HD 6570 1 GB ekran kartı, 4 GB ram bulunuyor. Eski bilgisayarım onboard ekran kartına sahipti bu yüzden oyun oynayamiyordum. Oynamak istediğim oyunlar pek yeni oyunlar değil. FIFA 14,Resident Evil 5-6, Crysis 1-2, COD Black Ops, Modern Warfare, Hitman Absolution gibi oyunlar. Zaten full ayarlarda 35 FPS'den aşağı da düşmedim. FIFA,Resident Evil 5 ,COD 4 gibi oyunlarda. Fakat sistemi az da olsa yükseltmek istiyorum. Arkadaşımdan Xeon işlemci (modelini tam bilmiyorum ama bendeki işlemciden daha iyi olduğu kesin), elimdeki AMD Radeon HD 6570 1 GB ekran kartını verip, üstüne 300 TL ödeyerek aynı modelin 2 GB olanını ve 4 GB ram alacağım. Anakartım ecs g41t-m7 yani eski bir anakart, lga 775 soket ve İ serisi işlemcileri desteklemiyor. Takmak istemiştim ama maalesef. Totalde alacağım parçalar 700-800 TL gibi bir fiyata gelecek. Şimdi bunlarla ilgili bir kaç sorum olacak;

1- Bu alacağım parçalardan sonra Resident Evil 6, FIFA 15-16, Hitman Absolution gibi oyunlarda iyi performans alabilir miyim ? Bunları oynamak istiyorum, çünkü işlemciden dolayı oynayamiyorum.😂
2- 230 w powersupply var. Alacağım parçalar için yeterli midir ?
3- Alacağım parçaların fiyatı makul mü?

Q serisi bir işlemci + 4 GB Ram takarsan cihazın ciddi oranda hızlanır. Ayrıca SSD yoksa SSD takmanı öneririm, işlemci üzerindeki yük azalır. Güç kaynağında bir sorun yoksa kaldırabilir diye düşünüyorum. Ekran kartı olarak daha iyi bir şey almanı öneririm bu değişiklerden sonra.

Q serisi bir işlemci + 4 GB Ram takarsan cihazın ciddi oranda hızlanır. Ayrıca SSD yoksa SSD takmanı öneririm, işlemci üzerindeki yük azalır. Güç kaynağında bir sorun yoksa kaldırabilir diye düşünüyorum. Ekran kartı olarak daha iyi bir şey almanı öneririm bu değişiklerden sonra.

Fakat Xeon Q serisinden daha performanslı diyorlar veya kafa kafaya diyorlar. Neticede ucuza denk getirmisken alayım diyorum. Ram takviyesi yapacağım, SSD bir kaç aya kadar düşünüyorum. Ekran kartı suan 1 GB işimi görüyor aslında ama yine de 2 GB daha iyidir aynı modeli kullanacağım sonuçta. Güç kaynağında sıkıntı yaşamadım fakat psu hesaplamada baktığımda minimum 230-250 arası bir W gerektiği yazıyordu. Ucuz olduğundan ve şuan bütçem kısıtlı olduğundan bu şekilde hareket ediyorum maalesef. Teşekkür ederim tekrardan :)

Teşekkür ederim cevap için. Fakat Xeon Q serisinden daha performanslı diyorlar veya kafa kafaya diyorlar. Neticede ucuza denk getirmisken alayım diyorum. Ram takviyesi yapacağım, SSD bir kaç aya kadar düşünüyorum. Teşekkür ederim tekrardan :)
Şuan kullandığın işlemciden ciddi farkla daha güçlüler. Önceliğin Ram > İşlemci > SSD olsun.

Geri