Durduk yere donanım çıkarıldı sesi geliyor

caner51714

Çavuş
PC Puan
11
Hayırlı ramazanlar herkese. Pc kasasına kameranının 3.5mm jack kablosu dokunduğu anda donanım çıkarıldı sesi geliyor. Kasanın yan kapağını çıkartıp kasanın yanına koydum, ona dokununca bile aynı ses geliyor. Çok nadir ekran kararması oluyor ses geldiği esnada. Aygıt yöneticisini açıp kontrol ettiğimde, sanki yeni bir donanım eklenecek gibi oluyor listeye ama gelmiyor. Silinen de olmuyor. Bios üzerinden usb portlarını kapattığımda ses gelmiyor. Ön panel kablolarını da çıkartmama rağmen hala düzelmedi. Kasanın metal kisımlarına elle dokunulunca elektrik varmış gibi his veriyor. Anakart yada psu içinde metal yere dokunan bir kablo lehim vs den mi kaynaklanıyor, yoksa yazılımsal bir sorun mudur? Durduk yere kasayı boşaltmak istemiyorum.

Önceleri böyle bir sorun olmazdı. Sonradan mikrofonda düzgün çalışmamaya başladı, şimdi de bu ses geliyor.

Yazılımsal bir sıkıntı değil bu. Sakın cihazını bu şekilde kullanmaya devam etme. Detaylıca kontrol et cihazını.

Nasıl bir prize bağlı bilgisayar.

Elektrik tesisatı eski olduğundan topraklama yok prizde. Daha önce de iki tane anakart arıza yapmıştı. Biri usb portundan aşırı akım çekiliyor uyarısı veriyordu, 10 15 kez reset atınca bir daha açılmadı.

Senin şuanda yapmak gereken şey bir elektrikçiye danışmak. Sadece cihazın değil, evinde yaşayan herkes risk altında. Elektrikçiler hallediyor diye biliyorum. Birisinin başına daha gelmişti, 150 liraya falan hallettirmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Sıfırdan topraklama hattı çekilmesi gerekiyormuş sormuştum. 1200tl civari fiyat çıkartmıştı. Ama ne kadar sağlıklı yaparlar, güvenilir bilemem. Daha önce de birkaç tane elektrikçi bakmıştı. Anlamadan iş yapıyorlar.
Psu dan başlayım kontrole. Önce anakartın 24+4 soketini çıkartıp boşta çalıştırıyım. Yine kasada elektrik olursa psu dan kaynaklıdır. O zaman da psu nun içini izole ederim. Anakarttan kaynaklıysa da ayaklarını yükseltirim.

Uzay montaj felan denerim. Temastan kaynaklıysa belli olur.

1200 TL canınızdan daha değerli değil bence bir an önce tesisatı yeniletin. Allah korusun çok tehlikeli.

Geri