Dpi No Signal Hatası

PC Puan
4
Merhaba arkadaşlar. Dün Valorant'a Van 9003 hatası aldım ve bir video izledim hata çözümü için BIOS'ta Secure Boot'u enabled yaptım ve bir anda BIOS kapandı siyah ekran geldi. İzlediğim videoyuda atayım sizde bakıp sorunun neden olduğunu söyleyin. Yapayım derken hep bozdum. İzleyip yardımcı olun. Görüntü geliyor DPI no signal diyor. DPI kablosu mu bozuk acaba?

Msi G2412
Anakart: Gigabyte H610M
İşlemci: Intel i5 12400F
Ekran kartı: RTX 4060 Ti
GARANTİYE Mİ GİTMESİ GEREK ANKARTIN EVDE ÇÖZEBİLİR MİYİM HERŞEYİ DENEDİM OLMADI

Bilgisayarını fişten çek daha sonra bios pilini çıkart.

15 dakika bekledikten sonra bios pilini çıkarttığın yönde geri tak.

Fişi tak bilgisayarını açmayı dene.

Hocam valoranta giriyordum hata aldım van9002 hatası çözümü için secure bottu falan açtım biosa giremiyorum ki düzeltiyim ekran açılıyor dpi no signal diyip kapanıyor dp kablosu bozuk olabilir mi veya bios mu sıfırlanması lazım

Edit:

merhaba arkadaşlar bios ayarını bozdum sıfırlamak istedim bios pilini çıkartıp 5 dk bekledim geri taktım dp no signal diyor yine sonra clr_cmos yöntemiyle sıfırladım 2 pine tornavidayla dokundum hiçbirşey olmadı yine sizce sorun ne olabilir ekran açılıyor dp no signal diyor sorunun kaynağı ne olabilir?

Not:hdmi kablosuylada denedim olmadı

Dediğimi monitörde sinyal hatası yok yazınca yap.

Düzelmezse ilk önce sorun neyde onu bul. Bilgisayarına başka monitör bağla.

Monitörünü başka cihazda dene.

Monitöründe HDMI girişi varsa kablo bul o şekilde çalıştırmayı dene.

Bios pilini söktüm bekledim olmadı clr_cmos yönteminide denedim o da olmadı valoranta hatta verdi hocam sonra bende biostan secure boot ve key ayarlarını açtım sonra bi anda ekran gitti dp no signal dedi hdmi kablosu alıpta denedim olmadı. Sorun kabloda değil bence ama ne yapmam gerek?

Monitörde mi sıkıntı var hocam anlamadım ama önceden sorun yoktu bu bios ayarı sonrası gitti

Biraz bakındım da GIGABYTE anakartlarda Secure Boot aktif edince görüntü gelmemesi kronik sorun gibi gözüküyor.

Anakartının bios sürümü güncel miydi?

Sorun anakartta büyük ihtimal.

Evet günceldi

Yeniden bios güncel sürümünü yüklesem flasha pcye taksam düzelir mi peki

Geri