Bilgisayarımdaki Yüksek Sesin Nedeni Nedir?

yesososo

Astsubay Kıdemli Başçavuş
PC Puan
31
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
güç kaynağı kullanıyorum ekran kartımda A
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
. Normal zamanda güç kaynağı fan çalıştırmazken ufak bir fan sesi duyuluyor ama oyuna girdiğim zaman bilgisayar gerçekten ses çıkartıyor. Özellikle ekran kartı 150w - 160w kullandığı zamanlarda çok fazla ses duyuyorum. Bunun sebebi güç kaynağından mıdır yoksa ekran kartından mı?

güç kaynağından olacağını sanmıyorum muhtemelen kart maks güçte falan çalışıyordur afterburnerdan değiştirebilirsin fan ayarlarını, tabii dikkatli ol da çok ısınıyor olmasın kartın

Sesin kaynağını bulmak lazım ki ona göre çözüm sunalım.

Ayrıca anakartın ve işlemcin ne?

Sesin kaynağını bulmak lazım ki ona göre çözüm sunalım.

Ayrıca anakartın ve işlemcin ne?
B460M-A Pro ve işlemcim i5 10400.

Önceleri 1050Ti 60 75w kullanılırken sorun yoktu.

Şimdilerde de o watt'larda sıkıntı çıkmıyor ama 150w'larda yüksek sesle çalışmaya başlıyor.

B460M-A Pro ve işlemcim i5 10400.

Önceleri 1050Ti 60 75w kullanılırken sorun yoktu.

Şimdilerde de o watt'larda sıkıntı çıkmıyor ama 150w'larda yüksek sesle çalışmaya başlıyor.
Ekran kartını stres testiyle zorla fanlarını kısa süre elinle durdur, bak bakalım ses güç kaynağından mı geliyor.

Eski kartta ses cikmiyorsa guc kaynagindandir. 500w icin normal bence. Karti kontrol et sorun yoksa takma bu kadar. 2060, 1050'ye gore fazla guc cekiyor haliyle de psu'yu bir miktar zorluyor.

güç kaynağından olacağını sanmıyorum muhtemelen kart maks güçte falan çalışıyordur afterburnerdan değiştirebilirsin fan ayarlarını, tabii dikkatli ol da çok ısınıyor olmasın kartın
gpu fanları %50 %70'i geçmiyor bile aslında.

wd2 - ultra ayarlarda %45 kullanılmış fanlar mesela :)

dediğim gibi istersen afterburner kur, bak bakalım bi fanlar hangi profilde çalışıyor. Haddinden fazla rpm de çalışıyor olabilirler. sıcaklık değerlerini kontrol ederek rpm değerlerini ayarlayabilirsin. Veya afterburner kendi otomatik olarak ayarlayabiliyor bi dene istersen

dediğim gibi istersen afterburner kur, bak bakalım bi fanlar hangi profilde çalışıyor. Haddinden fazla rpm de çalışıyor olabilirler. sıcaklık değerlerini kontrol ederek rpm değerlerini ayarlayabilirsin. Veya afterburner kendi otomatik olarak ayarlayabiliyor bi dene istersen

Hocam fanlar otomatikte çalışıyor. Afterburner değerlerinde anormal bir değer yok bence. Attığım linkte kendi değerlerim bulunuyor, göz atmak isterseniz diye attım.

Geri