AeroCool VX Plus 600W Alınır Mı? & İnceleme

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Kurucu
PC Puan
14,893

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 6 aydır kullanmakta olduğum AeroCool VX Plus 600W güç kaynağını sizlere tanıtacağım.

aerocool-vx-plus-600w-guc-kaynagi-alinir-mi-inceleme.jpg

Öncelikle 600W güç kaynağı almak isterseniz uygun fiyatıyla kendini belli ediyor. 6 ayda kötü bir ürün olsa kendini belli edeceğini düşünerek söylüyorum gerçekten stabil bir güç kaynağı. İşlemci olarak Ryzen 7 2700X ekran kartı olarak ise R9 285 kullandım bu süreçte. İşlemci ve ekran kartını yük altına sokunca fan sesi biraz beni rahatsız etti. Yük altında değilken cihazın hiç sesi çıkmıyor. Aynı sisteme GTX 1650 takıp denedim fan sesi rahatsız edici noktaya ulaşmadı. Yani demem o ki ekran kartı takacaksanız TDP değeri 160W'ı geçmesin. RTX 2060 veya RX 5600 XT sınır olsun.

aerocool-vx-plus-600w-guc-kaynagi-fiyat-alinir-mi-inceleme-tavsiye-fiyat-performans-psu-oneril...jpg

Bu markanın ürünlerin artık kaç yıl oldu bilmiyorum ama çok uzun süredir kullanıyorum. VX Plus 500W versiyonunu iki yıl RX 570 ile kullandım, bu seriye güvenim tam ama eğer çok fiyat avantajı yok ise başka modellere bakmanızı öneririm. Kısaca özetleyecek olursam ucuzsa alın, değilse başka modellere bakın.

Artıkları

Kablolar kısa değil
Verimliliği gerçekten %80'lerde
2 adet 6+2 ekran kartı güç kablosu var
Boştayken çok sessiz
Fiyatına göre iyi güvenlik önlemleri var

Eksileri

Toplam 300W üstü sistemlerde yük altında fan sesi çok artıyor
Kabloları siyah veya kılıflı değil, estetik açıdan kötü

Geri