30.04.2021 incehesap.com Gaming Gecesi Ürünleri

cagriji

Orgeneral
Yönetici
Kurucu
PC Puan
14,895
30-nisan-2021-incehesap-com-gaming-gecesi-urunlerinin-fiyatlari.jpg

23 Nisan 2021 incehesap.com Gaming Gecesi ürünlerinin fiyatları bu şekilde 👇

Ekli dosyalar

Ryzen 5xxx serisi daha mı ileriye dönük, 10. Nesil Intel'lere göre?
B450 çipli bir anakart aldın mı o kadar çok işlemci seçeneğin oluyor ki, Intel yanına bile yaklaşamıyor. Intel kötü değil fakat stratejisi pek kullanıcı dostu değil.

B450 çipli bir anakart aldın mı o kadar çok işlemci seçeneğin oluyor ki, Intel yanına bile yaklaşamıyor. Intel kötü değil fakat stratejisi pek kullanıcı dostu değil.
Doğru EA ne kadar para canlısı ise İntel de bi o kadar ama B450 alındığı zaman R5 3500 güzel bir alternatif değil ki :( ki zaten R5 3600 aşağısı da pek geleceğe dönük işlemciler değil.

Kullandığım anakartın işlemci desteğine bakar mısın. 4000 serisi dışında ne varsa kullanabiliyoruz. Bu yüzden AMD'yi seviyorum, yarın ne olur bilmem ama şuan AMD kullanıcı dostu olarak ön plana çıkıyor.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

H410'dayken 3000 MHz Ram kullanıyordum fakat 3000 MHz kullanabilmem için i7 serisi işlemci almam gerekiyordu, saçmalığa bakar mısın. i5 10400 alsam bile yine 2666 MHz'de takılı kalacaktım :rolleyes:

Kullandığım anakartın işlemci desteğine bakar mısın. 4000 serisi dışında ne varsa kullanabiliyoruz. Bu yüzden AMD'yi seviyorum, yarın ne olur bilmem ama şuan AMD kullanıcı dostu olarak ön plana çıkıyor.

H410'dayken 3000 MHz Ram kullanıyordum fakat 3000 MHz kullanabilmem için i7 serisi işlemci almam gerekiyordu, saçmalığa bakar mısın. i5 10400 alsam bile yine 2666 MHz'de takılı kalacaktım :rolleyes:
Z490 serisi anakart destekliyor Mhz-Limit kaldırmayı.

Red Dead:

10400 & 2666 Mhz: 117 Avg FPS alırken,

R5 3600 & 3733 Mhz: 112 FPS alıyor.

(saniye olarak rastgele bastım, 2:10)

Kaldı ki kaçımız 3700 - 4000 Mhz hızlarında Ram'leri alabiliyor o da ayrı bir muamma ama.

Velhasılıkelam İntel'de çok şey eleştirilebilirken, Mhz bunların başında gelmiyor gibi :)
Hafızam beni yanıltmıyorsa, 2018 Q1'deki Amd AM4 işlemcileri hala AMD anakartlarında kullanabiliyoruz, ama o dönemde çıkan Intel 8xxx serisi ise çoktan mezar olmuş durumda.

En ucuz Z490 yonga setli anakart şuan 1650 TL. B450 yonga setli anakartlar ise 500 liradan bulunabiliyor. Şimdi tekrardan karşılaştır :)

En ucuz Z490 yonga setli anakart şuan 1650 TL. B450 yonga setli anakartlar ise 500 liradan bulunabiliyor. Şimdi tekrardan karşılaştır :)
2666 Mhz kullanmak için Z490 yonga setli anakarta ihtiyaç yok :)

Zira; en ucuz 3733 Mhz ram 600 lirayken,

300-350 liraya kadar 3000 Mhz Ram bulabiliyoruz. Çift kanal kullansak 600 lira kar demek.

Bu da demek oluyor ki;
Kriz öncesi dönemde: 1650'ye 1400 vermek yerine 600 daha ekleyip 1660S,
Şu anda ise: 1050Ti'a 2700 vermek yerine 600 daha ekleyip 1650 tercih etmek.

Zaten 2666 Mhz önde ama 3733'lük Ram almayıp, üstüne birde rakibinin 1050 Ti kullandığı yerde 1650 seçilirse o bütçeye çok çok daha performanslı olacaktır.

Dediğim gibi İntel çok yerde hatalı olabilir. Bu hatalar büyük olabilir. Mhz konusunda da hatalıdır, hata değildir demiyorum, ama küçük bir hatadır kilit olmasa daha iyi olurmuş ama buna rağmen rakibinin 3733 Mhz kullandığı yerde sen 2666 Mhz ile geçiyorsan bunu tartışmanın bir önemi olmadığını düşünüyorum.

Dediğin gibi Intel kötü değil ama her şeye bir kısıtlama koymaları sinir bozucu. 3000 MHz Ram'i neden ben 2666 MHz'de kullanmak zorundayım. Rakibin AMD kaç yıl önce çıkan anakartlarda bile şuan ki güncel işlemcileri kullanmama imkan tanırken sen neden bir yıl sonra çıkan işlemciyi kullanmama imkan vermiyorsun Intel...

OC desteği yok. i7 işlemci takarsak deli gibi güç çekiyor anakart mosfetleri alev almaya başlıyor işlemci kendini frenliyor. 11. nesil ama gerçekten çok iyi, tek sorun hala anakartlar ucuzlamadı.

11. nesil güzel dedim ama üst seviye işlemcileri hariç. Şu çekirdeği azalan işlemciden bahsediyorum :)

Dediğin gibi Intel kötü değil ama her şeye bir kısıtlama koymaları sinir bozucu. 3000 MHz Ram'i neden ben 2666 MHz'de kullanmak zorundayım. Rakibin AMD kaç yıl önce çıkan anakartlarda bile şuan ki güncel işlemcileri kullanmama imkan tanırken sen neden bir yıl sonra çıkan işlemciyi kullanmama imkan vermiyorsun Intel...

OC desteği yok. i7 işlemci takarsak deli gibi güç çekiyor anakart mosfetleri alev almaya başlıyor işlemci kendini frenliyor. 11. nesil ama gerçekten çok iyi, tek sorun hala anakartlar ucuzlamadı.

11. nesil güzel dedim ama üst seviye işlemcileri hariç. Şu çekirdeği azalan işlemciden bahsediyorum :)
Çekirdek meselesi gerçekten rezaletti. Anakartlarda tahminimce sonbahara kadar çok fazla düşmez gibi sonrasında da 12. nesli konuşuruz.

Çekirdek meselesi gerçekten rezaletti. Anakartlarda tahminimce sonbahara kadar çok fazla düşmez gibi sonrasında da 12. nesli konuşuruz.
Şuan i5-11400F + H510 anakart 2700 liraya geliyor. 2000 ila 2200 falan olsa efsane olacak ikisi. Ekran kartı alamayınca millet dolayısıyla sistemlerini de güncellemek istemiyorlar. Düşmesi gerçekten zor ihtimal bu seviyelere ama dediğim fiyata düşerse tam bir fiyat & performans ikilisi olurlar ve bende geri Intel'e dönerim :)

Şuan i5-11400F + H510 anakart 2700 liraya geliyor. 2000 ila 2200 falan olsa efsane olacak ikisi. Ekran kartı alamayınca millet dolayısıyla sistemlerini de güncellemek istemiyorlar. Düşmesi gerçekten zor ihtimal bu seviyelere ama dediğim fiyata düşerse tam bir fiyat & performans ikilisi olurlar ve bende geri Intel'e dönerim :)
Belki 10. Nesil kullandığımdandır bilmiyorum ama bana 11. Nesil (sadece 11400F'e baktım) çok mantıklı gelmedi gibi. Şu anlık fiyatlar zaten itici güç + olarak 10400 vs 11400 CPU karşılaştırılmasında yer yer 10. neslin geçtiğini görünce keyifle kapamıştım videoyu. Ama tabi ki güncel olan her zaman daha iyidir ileride 7nm işlemcileri görür müyüz, bilemiyorum.

Geri