Merhaba arkadaşlar, gösterişe önem verenler için harika bir sistem hazırladım. Kampanyaları takip edip bu sistemi 15-30 gün içerisinde 20.000 TL altına toplayabilirsiniz. Şuan ki fiyatını yazmadım, çünkü bu seviyede bir sistem toplamak istiyorsanız mutlaka kampanyaları takip etmeniz gerekiyor. Acelem var diyorsanız hazır sistem almalısınız.
Bu sistem bir yayıncıya öneri olarak hazırlanmıştır.
Not: Hazır sistemlerde parçaların iadeli ürün mü v.s. olduğuna asla emin olamazsınız. Bu yüzden kendi topladığınız sistemle hazır sistemleri bir tutmayın. Eğer hazır sistemleri toplanmamış bir şekilde kapalı pakette alma imkanınız varsa o zaman alttaki sistemle karşılaştırın.
Intel Core i7-11700
Bu işlemciyi soğutmak için ayrıyeten bir soğutucu almanız gerekiyor. 1000 lira 360 mm sıvı soğutma düşünerek üstteki fiyatı hesapladım. Aklımda bir model yok.
ASUS Prime B560M-A
Bu anakart'ı seçmemde birçok neden var. Öncelikle mosfet soğutucusu olması birinci önceliğimdi, çünkü 11. nesil işlemciler çok güç çektiği için mosfet soğutucusu olmayan modeller kendini kısıtlıyor bu yüzden işlemci frekanslarını aşağıya çekiyor. İkinci önemli nokta ilerde Ram yükseltmesi yaparken sorun yaşamayın diye 4 slotlu olmasına dikkat ettim. Yazının üstünde gösteriş sistem dedik o yüzden bu anakart'a kasanın aydınlatmasını bağlayacağız ve müziğe göre, oyuna göre kasamızın aydınlatmasını kontrol edebileceğiz. Ayrıca M2 soğutucusu olması da çok işimize yarayacak.
Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 16 GB 3600 MHz CL 16
Başka model de tercih edebilirsiniz ama CL değeri düşük model seçmeyi unutmayın.
ASUS TUF Gaming RTX 3070 Ti OC Edition
İndirime hangi kart düşer bilmiyorum ama aydınlatmalı bir model denk gelir umarım.
Samsung 980 Pro 250 GB
Ana disk'de güvenirlilik benim için çok önemli, sizde sorun çıkartmasın diyorsanız mutlaka bu ürünü tercih edin. Ayrıca PCI 4.0 SSD olduğu için çok sağlam okuma hızlarına ulaşıyor. (Özellikle IOPS performansı muazzam) Oyunlar v.s. için ayrı disk kullanın.
GamePower WARCRY
Kasa seçeneğiniz bol fakat ben bu sisteme bu kasayı
yakıştırdım.
Corsair RM750
Böyle bir sistemi markasız bir güç kaynağına teslim edemezdim. Ayrıca bu model sıklıkla güzel fiyatlara düşüyor.